Annons

”Jag har längtat till denna dag”

I höstas tyckte han inte att det var roligt med fotboll längre. Men nu är Mattias Adelstam pånyttfödd. Han är tillbaka på sin favoritposition och vill skjuta TFF tillbaka till allsvenskan. Den nya resan börjar mot hans gamla lag.
Sport • Publicerad 5 april 2012
Foto: 
Foto: 

Imorgon startar årets fotbollssäsong för TFF. En som väntat länge på den dagen är Mattias Adelstam.

För äntligen ska han få visa vad han går för som anfallare.

Annons

– Detta är min rätta position. Nu har jag en tränare som tror på mig, och jag vill visa vad jag kan. Jag är nyfödd känns det som. Jag har längtat till denna dag.

Annat var det i höstas. Adelstam fick inte spelet att fungera och han trivdes inte i den kantroll som han ständigt var placerad i.

Han bad om att få spela forward men det fick han inte.

– Jag trivdes inte och det kändes inte kul att köra hit till träningarna längre, berättar Adelstam som i slutet av sommaren förra året sa till TFF-ledningen att han ville bli såld.

Men han fick veta att han inte var till salu. Adelstam kämpade på men glädjen med fotbollen kom inte tillbaka.

Men nu är det en ny tid. När Alf Westerberg tillträdde som ny tränare efter säsongen valde han att flytta upp Adelstam på topp och det har gett en ny skjuts i hans karriär.

– Hans höst var tung. Jag har sett en markant förbättring under våren. Han är en late bloomer och utvecklas fortfarande, berömmer Alf Westerberg.

Var det givet för dig att jobba med honom som anfallare?

– Ja med det utgångsläget som vi hade i vintras. Han hade kört fast i sin kantroll. Samtidigt är det en förutsättning att vi spelar med två forwards, Mattias är beroende av att ha någon att samverka med.

Hela försäsongen har Mattias Adelstam burit på en revanschlusta. Nu ska han visa vad han går för.

Annons

Längtan till premiären har inte blivit mindre av att det är hans förra lag, Ängelholm, som står för motståndet.

– Det är min klubb om man kan säga så. Min sambo kommer från stan, och jag har många vänner där. Ängelholm är hemma för mig. Men jag kommer såklart att göra allt för TFF i denna match.

Är dekänslorna något du kan dra fördel av i matchen?

– Ja det tycker jag. Det är både glädje och lite negativ energi, det fanns vissa i Ängelholm som inte trodde på mig, även om jag struntar i vad andra tycker vill jag visa dem hur duktig jag är, säger Adelstam som visade det i träningsmatchen mot Ängelholm i februari då han gjorde ett mål och tre assist när TFF vann med 4–1.

Hans nyvunna självförtroende ska hjälpa TFF tillbaka till allsvenskan.

Och Adelstam har visat sina kvalitéer förr i den näst högsta serien.

När han kom till TFF inför säsongen 2010 från Ängelholm gjorde han det som nybliven skyttekung i superettan med 19 mål.

– Jag ska göra allt för att göra mål och leverera denna säsong. Jag har precis fyllt 30 men jag tycker fortfarande att jag utvecklas hela tiden och blir bättre varje dag, säger Adelstam.

Den utvecklingen ska hjälpa TFF tillbaka till allsvenskan.

Imorgon börjar resan.

Hur tror du att det går för TFF mot Ängelholm? Rösta här uppe till höger!

INTERNAL INTERNAL
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons