Annons

"Jag borde ligga bra till"

Glenn Linsjö är redan uttagen till VM. Klubbkamraten Magnus Carlsson kan göra honom sällskap. "När jag varit med i landslaget har det gått riktigt bra."
Sport • Publicerad 27 februari 2005
VM nästa? Magnus Carlsson ligger bra till för en landslagsplats. @08 Bildbyline:BILD: Mårten Swemark
VM nästa? Magnus Carlsson ligger bra till för en landslagsplats. @08 Bildbyline:BILD: Mårten SwemarkFoto: 

Trelleborgs Bågskytteklubb kan få två skyttar med till VM. Besked från förbundet lämnas i morgon. – Jag borde ligga bra till, säger Magnus Carlsson. Trelleborgaren är högaktuell och landslagsledningen lär inte behöva stå till svars om de tar med Magnus Carlsson. Förbundet har satt en kvalgräns på 583 poäng, ett resultat som ska uppnås vid fyra nationella tävlingar. Två är klara – Gripens Morgan Lundin och Peter Mosén – men för att Sverige ska få ett fullt lag och kunna delta i lagtävlingen krävs en tredje skytt och där ligger Magnus Carlsson bäst till. Tre gånger har han klarat den högt satta kvalgränsen. 588, 587 och 583 poäng har det blivit i vinter och därmed ligger han trea. – Men det kan ju ha varit någon som skjutit bra i helgen. Å andra sidan är det ingen som klarat kvalet mer än en gång. Att kvalgränsen är högt satt bevisas inte minst av att det endast är sex skyttar som klarat den. Om förbundet ändå är tveksamt till Magnus Carlsson kan de titta på hans tidigare uppdrag med landslaget. 36:e plats på VM 2001 och 13:e plats på förra årets EM. – Det har gått riktigt bra när jag varit med i landslaget. Båda gångerna blev jag bäste svensk, säger Magnus. Normalt är Magnus bättre utomhus än inomhus och det är också EM i Madrid i sommar som är det stora målet. Men under vintern har det gått sensationellt bra. – Jag bytte från fristil till compound för fem år sedan och sedan dess har det gått spikrakt uppåt. När det går så här bra så får jag en jäkla kick. Det är en häftig känsla och jag tror det gäller oavsett vad man håller på med om man känner att man behärskar någonting. Det kan handla om formel 1, bergsklättring eller vad som helst. Som till exempel bågskytte. Magnus Carlsson säger att han satsar "120 procent" på sin idrottskarriär. Det innebär träning fyra eller fem dagar i veckan och tävlingar så gott som varje helg. Vägen mot den absoluta toppen har fortsatt och det förklarar Magnus med mental mognad. – Jag vet att jag kan skjuta höga poäng. Framför allt bär jag med mig erfarenheterna från VM där det var stora skyttar som man bara hade läst om tidigare. Jag såg att deras teknik inte var bättre än min utan att det i stället handlar om hur hjärnan fungerar. Den mentala biten är så jäkla viktig och jag har insett att man är bättre än man tror att man är. Jag har mycket bättre självförtroende nu. Ett självförtroende som leder långt – hela vägen till VM? Martin Falkenby Magnus Carlsson a Ålder: 29 Bor: Trelleborg Familj: Flickvännen Malin Yrke: Säljare Klubb: Trelleborgs BK Meriter: 36:a VM 2001, 13:e EM 2004, SM-guld 2001 och 2004 Aktuell: Får i morgon besked om han får delta vid bågskytte-VM i Ålborg som startar 22 mars

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons