Annons

Jag äter mer än gärna upp mina ord

Sport • Publicerad 23 april 2007

Tre lätta MFF-poäng. Klasskillnad mellan lagen. Jag äter upp mina egna ord från tisdagens krönika – och jag gör det mer än gärna. Söndagens derby var återigen ett prov på att laget besegrar jaget – alla veckans dagar.

Det var ett TFF som kämpade ner storebror, inte bara genom hetare vilja och fler löpningar. Ett spelande lag slog förlamade individer som såg ut att vilja vara på en helt annan plats än på Vångavallen. En högkaratig målchans vaskades fram mot nykomlingen – då hjälper det inte att man bjuds in i matchen av domaren.

Annons

TFF-spelarna njuter av att spela i allsvenskan. Det är inte längre Qviding eller Umeå som de mäter krafterna mot. Det är Malmö FF, Helsingborg och Blåvitt.

Dessutom har de för vana att älska situationen att vara underhund mot di blåe.

Mycket av införsnacket har handlat om TFF:s usla allsvenska facit. Conny K undrade på presskonferensen vad lokalpressen nu ska skriva om.

Men det var faktiskt inte TA som letat upp den statistiken – det var ett blad med mer rosa ton. Vi har hållit en ganska låg profil när det gäller jämförelsen med Billingsfors som spelade i allsvenskan för hundra år sen.

När andra agerat dystergökar har TA fört fram den positiva trend som TFF befinner sig i. Och vi räknar fortfarande: av de senaste trettiofyra (34) seriematcherna har laget förlorat tre (3). Det är stort!

TA var också enda tidning som prickade in TFF:s startelva inför derbyt.

Magnus Andersson höll riktigt hög klass i går. 25-åringen är en tvåvägsspelare som laget länge saknat.

Avsaknaden av Magnus var tydlig mot Hammarby. I fredags pratade jag med Conny K om vad som gick fel på Söderstadion. Han drog en parallell med Man United under Keane-eran och hur laget krigade till sig bollen som hundar.

Det fungerade mot Hammarby.

Felet är bara när TFF vunnit boll. Då fortsätter spelarna kriga, med följd att spelet blir stressigt och passningarna slarviga.

Annons

"När Man United erövrade bollen slog de om till spansk anfallsfotboll. De lugnade ner spelet och en spelare som Roy Keane blev plötsligt till en Cantona."

Med Magnus Andersson i laget öppnar sig just denna möjlighet för TFF: att bygga upp anfall i lugn takt.

I går fick vi också se det som kan bli lagets adelsmärke. De snabba omställningarna.

2– 0-målet var som hämtat ur fotbollsskolans lärobok under bokstaven O och avsnittet omställning – den snabba varianten.

Conny K vann taktikkampen mot Sören Åkeby. Han ville se att MFF spelade in bollen centralt och hade beordrat sina anfallare att gå ner och skärma av Daniel Andersson. MFF är sårbart på kanterna eftersom främst Joakim Nilsson men även Yksel Osmanovski gärna går in centralt. När då TFF vann slaget om mitten fanns det utrymme på kanterna och det kunde ha utnyttjats i än högre grad.

Junior och Jonatan Johansson var oförskämt bleka.

Däremot slutade målvaktsmatchen oavgjort. Varsitt misstag. Det ena slutade i MFF:s enda målchans, den andra i matchavgörande 2– 0.

TFF-spelarna har en gång för alla suddat ut den trista allsvenska sviten utan segrar. En tradition för dock dagens spelare med sig. Traditionen att snuva storebror på poäng.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons