Annons

Isaksson spelar för sin framtid

EM är här och nu, men vad väntar sedan? Andreas Isaksson, 26, har ingen aning var han spelar nästa säsong. Bara att han inte spelar vidare i Manchester City. "Jag har gjort mitt där", säger han.
Sport • Publicerad 16 juni 2008
BILD: SCANPIX
BILD: SCANPIXFoto: 

Chockbeskedet i vintras när han ratades av Sven-Göran Eriksson som förstemålvakt satte omgående igång spekulationer kring hans status som landslagsmålvakt.

Hittills har inte Isaksson gjort någon besviken.

Annons

De två målen mot Spanien i lördags var de första han släppte in på sex landskamper i år.

Själv har han aldrig tvivlat på sin kapacitet.

- Nej, det har känts bra under hela våren även om jag inte spelat många matcher.

Landslagets målvaktstränare Lennart Ljung håller med.

- Isaksson har skött det fenomenalt bra, det är några promillen där det märks att han inte spelat så mycket men i det stora hela är han minst lika bra som han varit innan.

Ljung talar visserligen i egen sak, men han har svårt att förstå hur Isaksson kunde hamna i en svår situation i Manchester City.

- Jag vet inte riktigt hur de resonerar i den klubben och gör sig av med honom, säger Ljung. Argumentet att han inte är tillräckligt bra med fötterna...säger Ljung och skakar på huvudet.

Märker du på Andreas att han mår bättre nu?

- Han har väl aldrig varit en negativ person men han var inte så glad i vintras när det här beskedet kom men sedan han väl svalt det har han varit väldigt positiv, säger Ljung.

Har du stöttat honom?

Annons

- Vi har haft lite kontakt genom förbundskaptenerna och på olika sätt och så hjälpte vi honom extra innan vi samlades i Stenungsund och det tror jag han uppskattade.

Isakssons kontrakt går inte ut förrän om ett år, men han har inga tankar på att spela vidare i Manchester City.

- Jag kan inte säga att jag ska lämna klubben. Det är inte så att jag bara kan dra. Men det känns som att jag gjort mitt i City. De har en ung kille (Joe Hart) som gjort en jättebra säsong och det känns som att jag måste börja om från början.

Därför är det viktigt att han gör sig bra i det skyltfönster EM är. PSV Eindhoven och Galatasaray är två klubbar som uppges vara mycket intresserade.

- Jag har inte hört något, men något hoppas jag dyker upp som är intressant, säger Isaksson.

(TT)
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons