Isaksson inbytt – och tar över i City?

Landslagsmålvakten Andreas Isaksson tog chansen när den kom. Eller? "Isak" släppte två bollar förbi sig när han äntligen fick spela i Premier League-fotbollen.
Sport • Publicerad 4 februari 2007

För andra gången den här säsongen öppnade en skada på Nicky Weaver för Andreas Isaksson mellan stolparna i Manchester City.

Weaver haltade av efter 35 minuter. Isaksson fick en del att stå i direkt – och var hur säker som helst. I andra halvlek, medan City öste på för ett segermål, hade han det länge lugnt. Men sedan smällde det två gånger i rask takt.

Det går att säga att Isaksson var chanslös på Leroy Litas båda mål när gästande Reading vann med 2–0 (0–0).

Lita fick fritt fram båda gångerna när Manchester Citys mittbackar inte hann med i svängarna – och avslutningarna var kliniska, Isaksson var inte i närheten att komma åt bollarna.

City borde ha avgjort matchen långt innan Lita fick huvudrollen. Hemmalaget hade mängder med chanser – men fick aldrig till det. För Isaksson var förlusten extra tung. Frågan är vilka konsekvenser den får. Det är oklart hur illa skadad Weaver är, men mycket talar för att Isaksson återvänder från veckans landslagsuppdrag mot Egypten till rollen som förstemålvakt.

Tillfälligt eller på obestämd tid får framtiden avgöra.

Managern Stuart Pearce har envist hållit fast vid Nicky Weaver som nummer ett. Skälen har varit två och enkla:

Isaksson gick sönder mer eller mindre innan bläcket på hans övergångspapper torkat i somras.

Weaver har varit utmärkt.

Inte ens Isaksson iögonfallande inhopp i derbyt mot Manchester United i höstas räckte för att peta Weaver. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.