Annons

Isaksson i hetluften

Kampen om allsvenskt guld ser ut att bli en tvekamp mellan Malmö FF och Djurgården. Med fem omgångar kvar skiljer endast en poäng lagen emellan vilket bäddar för en fotbollsrysare av storformat när höstmörkret belägrar landet.
Sport • Publicerad 24 september 2002

I huvudrollerna finns de landslagsaktuella målvakterna Andreas Isaksson från Smygehamn och Listerlandets Mattias Asper. - Det blir oerhört spännande. Spelet har rullat på bra den senaste tiden och vi är obesegrade i de senaste sex allsvenska matcherna, säger Andreas Isaksson. Även förra året var Andreas och Djurgården med i toppstriden vid denna tidpunkt, men Hammarby var starkast i slutändan. - Vi är ett ungt lag som fått mer rutin. För egen del var jag jämnare förra säsongen, i år har det varit lite upp och ner - bra i våras, sämre efter VM och nu har formen kommit tillbaka igen. Årets allsvenska är den jämnaste på länge och det finns inget "strykgäng". Bottenstriden är långt ifrån avgjord och det märks inte minst när Isak bereds tillfälle att tycka till om Djurgårdens motståndare i de avslutande omgångarna. Örgryte borta: - Det är sista chansen att hänga på tåget för Öis. De måste vinna, men det vill vi också så det blir en tuff match. Örgryte vann på Stadion direkt efter VM (3-2), så vi är revanschsugna. Hammarby hemma: - Ett derby är aldrig lätt och de ligger i botten och krigar. En tuff match och i derbyn finns det inga favoriter. Kalmar FF borta: - Även det en svår match. De måste börja vinna men är seriens hittills sämsta lag. Sundsvall hemma: - Mittenlag där vi förlorade bortamötet. Elfsborg borta: - Nere i bottenträsket men har många duktiga unga spelare. När Andreas Isaksson får höra Malmös resterande program säger han mycket riktig: - Vi får se, det blir spännande. Vilket av lagen som är bäst i landet får vi en fingervisning om på torsdag, då lagen möts i Stockholm. - Semifinal i Svenska cupen och cupen är viktig. Vi har även uefacupretur mot Köpenhamn nästa vecka så det är bara viktiga matcher kvar nu, men det är så det ska vara. De senaste veckorna har det surrats en hel del om vem som ska vakta målet när Sverige möter Ungern i EM-kval 12 oktober. - Det är klart att det spekuleras när både Magnus Hedman och Magnus Kihlstedt är skadade. Det står väl mellan mig och Asper eftersom vi har en del rutin. Kamp om SM-guld, kamp om cupfinalsplats och kamp om landslagsplats - förhoppningsvis vinner "Isak" minst två av duellerna.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons