Isabelle Sering nära pallen i Sum-sim

Trelleborg Sim hade flera talanger med när riksmästerskapen för ungdomar i simning, Sum-sim, avgjordes på Lindängsbadet i Malmö. Isabelle Sering var nära pallen på två distanser.
Simning • Publicerad 2 juli 2018
Genrebild.
Genrebild.

Isabelle Sering blev bästa trelleborgssimmare när finalerna i Sum-sim avgjordes. Hon kom femma på både 100 meter ryggsim och 100 fjärilsim i klassen 16-17 år. På 100 fjäril simmade hon på 1.05,17. I ryggsimsfinalen simmade hon på 1.08,10.

– Riktigt bra gjort av Isabelle. Ryggsimsfinalen var en ren bonus för henne för där var hon inte bland de åtta bästa i statistiken innan tävlingen, säger Tommy Lindell, chefstränare i Trelleborg Sim.

En annan placering som är värd att nämna är Vilma Andersson som blev elva på 100 meter frisim.

I klubbrankingen blev Trelleborg Sim 52:a i Sum-sim, vilket är elva placeringar bättre än förra året.

– Placeringarna var ungefär vad vi kunde förvänta oss. Alla utom en simmare gjorde personbästan så det var bra. Vi håller fortfarande på och bygger ett lag för framtiden, säger Tommy Lindell.

På onsdag börjar SM och junior-SM i Landskrona, i samband med SM-veckan som avgörs där och i Helsingborg.

Där har Trelleborg Sim åtta simmare med, fyra tjejer och fyra killar.

– Ambitionen är att simmarna gör årsbästan och personbästan. Då har vi chansen på ett par B-finaler på SM, säger Tommy Lindell.