Irriterat IFK föll tungt i Eskilstuna

IFK Trelleborg förlorade den viktiga fyrapoängsmatchen mot Guif med 27-31 (10-16) och ramlade ned under slutspelsstrecket i går. Efteråt sågade Denis Bahtijarevic både sina medspelare och chansen till slutspel. "Daniel Lindquist verkar ha blivit kaxig. Han spelade inte för laget, bara för sig själv", dundrade stjärnan.
Sport • Publicerad 18 februari 2007
Före Guif-spelaren Denis Bahtijarevic gjorde sju mål men det hjälpte inte utan IFK Trelleborg förlorade, och efteråt var högersexan irriterad på sina lagkamrater. @08 Bildbyline:Bild: Jennie Berton
Före Guif-spelaren Denis Bahtijarevic gjorde sju mål men det hjälpte inte utan IFK Trelleborg förlorade, och efteråt var högersexan irriterad på sina lagkamrater. @08 Bildbyline:Bild: Jennie BertonFoto: 

IFK förlorade även säsongens andra möte med Guif i handbollens elitserie.

Den här gången var matchen i Eskilstuna i stort sett över efter 22 minuter.

Då hade Guif – som inför matchen hade sex raka förluster – ryckt åt sig ett femmålsöverläge fram till 13-8.

Detta genom nye polske mittnian Pawel Albin som i torsdags blixtvärvades från IFK Kristianstad och totalt gjorde sex mål i sin premiär. Trots att tränaren Johan Zanotti tog timeout strax före paus fick han aldrig sitt lag på fötter igen. Den andra halvleken blev bara en enda lång transportsträcka.

Efter matchen gick IFK-spelarna med sänkta huvuden medan Guifarnas pekade åt ett motsatt håll.

Eftersom H 43 senare på kvällen spelade oavgjort borta Lindesberg petade Lundalaget ned IFK på en plats utanför slutspelet.

Mest irriterad var Denis Bahtijarevic som rasade mot en annan ex-Guifare:

– Daniel Lindquist verkar ha blivit kaxig efter allt beröm han har fått. Han spelade inte för laget, bara för sig själv, sa Denis som vinklade in sju mål och blev nykomlingens bäste målskytt.

Daniel Lindquist såg ut att spela helt utan självförtroende och hade svårt att komma till avslut mot ett offensivt försvarsspel.

Han kom totalt upp i tre mål men köpte inte Bahtijarevic kritik efter matchen:

– Klart att jag tar åt mig när jag får höra såna här saker av Denis som jag ser upp till. Han är en spelare som visar känslor och det gjorde han tydligen i dag också. Om ex-proffsets insats sa Daniel så här:

– Han gjorde ju en del viktiga mål men det är i ledarrollen han inte stämmer …

Hemmalagets offensiva försvar blev ett jätteproblem för IFK som gång på gång envisades med inspel till Kenneth Gundersen, som dock gjorde fem mål och var minst dålig.

När Guif och vindsnabbe högersexan Aleksandar Svitlica (tio mål) läste den fantasilösa offensiven blev till slut uppförsbacken för lång.

Då kunde varken Petar Misovski eller inhoppande Ken Berkowitz stoppa Guif.

– Vi visste ju att Guif skulle spela så här. Jag förstår inte att vi ändå fortsatte spela utanför ramarna. Nu blir det en ny måstematch borta mot Heim på söndag, suckade Daniel Lindquist. Johan Zanotti var upprörd efter matchen och förklarade högljutt för sina spelare vad han tyckte och tänkte

– Jag berättade för dem att spelar vi så här har vi inget i ett slutspel att göra. Det sa jag väldigt tydligt.

Zanotti om vad som gick fel i Eskilstuna:

– Jag vet inte om vi börjar bli slitna eller vad vi håller på med. Vi spelade inte alls som jag hade sagt innan. Sen ska man ha klart för sig att Guif har ett rutinerat lag och när Jimmy Jansson var avstängd fick de andra spelarna kliva fram.

En som gjorde det var alltså förre Kristianstadspelaren Pawel Albin.

– Ja, honom hade vi ingen koll på. Han var riktigt duktig, erkände Zanotti som även fick skytten Mirko Stojanovic vadskadad.

– Jag vet inte hur illa det är. Men han fick sätta sig i den andra halvleken.

JOHAN ARVIDSSON

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.