Annons

Ipswich till Vångavallen

De två senaste åren har fotbollsmanagern Bertil Olsson - numera tränare i Gislövs IF - försett Söderslätt med engelska lag som förberett sig här inför kommande säsong.
Sport • Publicerad 14 april 2003

Först var det Grimsby Town och ifjor kom Sheffield Wednesday till Vångavallen och båda gångerna mötte engelsmännen en kombination sammansatt av spelare från IFK, BK Ymor och Anderslövs BoIK.Nu gäller alltså Ipswich! - Jag ordnar bara med så att engelska klubbar kan komma hit och förbereda sig här i Sverige eller Danmark och har inget direkt med eventuella matcher att göra. Jag vet dock att Ipswich skall spela mot Mjällby och danska Helsingör under vistelsen här, förklarar Bertil Olsson sitt engagemang. Det går heller inte att i nuläget få något besked gällande en ny kombinationsmatch men rykten säger att åtminstone Anderslöv inte har några avsikter att vara med igen. Samma rykte talar om att man i TFF är intresserade men det lär säkert dröja några dagar, innan det står klart, om Ipswich kommer att spela någon match på Vångavallen i juli eller bara träna. Både TFF och IFK men även Ymor har ju annat att tänka på dagar som dessa, när premiären antingen står för dörren eller där den precis är avverkad. Den 17-23 juli gäller för träningslägret på Vångavallen och det är bara att hoppas att uppladdningen i Trelleborg leder till bättre resultat för Ipswich jämfört med Grimsby och Sheffield Wednesday. Dessa båda klubbar ligger i nuläget sist och nästsist i division ett...

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons