Annons

Invigningstävling utan stora namn

Trelleborg ståtar med en ny fin friidrottsarena och tanken var att till invigningstävlingen på lördag locka någon eller några av de största namnen som vi har i landet. - Men vi har haft otur. Tävlingen ligger fel i tiden, det är bara att acceptera, säger IFK Trelleborgs ordförande Anders Åström.
Sport • Publicerad 2 september 2002

Tävlingen Harry Olofssons minne har på grund av bristande arena inte arrangerats i Trelleborg på flera år. Nu när arenan står klar och med pompa och ståt ska invigas är den tänkta stjärnglansen borta. Anders Åström har pratat med Carolina Klüft som med allra största sannolikt kommit till Trelleborg, men som samma dag åker över till USA. Stefan Holm var positiv men har GP-tävling i Italien på söndag och kunde inte ställa upp. - De andra har haft en tuff säsong och antingen slutat tävla för i år eller har drabbats av skador. Dessutom är många inbjudna till ett bröllop på lördagen, bland andra Jimisola Laursen och Kajsa Bergqvist. Till råga på allt är flera av IFK Trelleborgs duktiga ungdomar upptagna, de ska tävla på annat håll. Den ende med någorlunda stjärnstatus som inte är upptagen är Patrik Lövgren. MAI-sprintern är regerande svensk mästare på 100 meter och har deltagit i tre EM-finaler under sin karriär och dessutom i en VM-fina. Även om några av finalerna var i inomhusmästerskap så är Patrik Lövgren Sveriges bäste sprinter. Tyvärr kommer Patrik inte att tävla. - Nej, han vill inte springa då han lagt av för säsongen. Istället för att ha en gubbe som klipper ett band kommer Patrik symboliskt springa ett antal meter och spränga målsnöret, säger Anders Åström. Invigningen på lördag startar klockan 12.30 där själva ceremonin tar vid en timma senare. Förutom Patrik Lövgren och Anders Åström är kommunen på plats med upplevelsenämndens ordförande Leif Johansson och kommunfullmäktiges ordförande Nils-Gunnar Snygg. Klockan 14 är det så dags för tävlingen Harry Olofssons minne.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons