Internationell fotbollsturnering i Trelleborg

Trelleborg bjuder på toppfotboll i vinter. Den 16 januari spelas Compactive Indoor Challenge, en fotbollsturnering inomhus med storlag som Bröndby och FC Köpenhamn.
Sport • Publicerad 2 oktober 2003

- Det är roligt att kunna erbjuda trelleborgarna ett bra idrottsutbud och i det här fallet med stjärnor som annars bara syns på tv, säger fritidskonsulent Mats Rengbo på kommunens fritidsförvaltning. De inbjudna lagen - Bröndby, FC Köpenhamn, AB Köpenhamn, TFF, Elfsborg och Landskrona - spelar om 100 000 kronor där vinnaren tar allt. Efter spel i två grupper där alla möter alla, spelar gruppsegraren i final. Spelformen är internationell inomhusfotboll med sarg och sjumannamål vilket borgar för snabbt spel och målrika matcher. - Vi räknar med fullt hus, 1 800 åskådare, i Söderslättshallen. Det här blir den en turnering liknande Nackas minne i Stockholm och tanken är att det ska bli ett årligen återkommande arrangemang, säger Bertil Olsson på Höllvikenbaserade Here We Go som arrangerar tävlingen tillsammans med kommunen. AB Köpenhamns backstjärna Christian Karlsson, med förflutet i TFF, är mycket positiv till turneringen. - I Danmark är inomhusfotboll en viktig del i säsongen. Vi brukar spela turneringar i Tyskland och i Danmark och det är alltid fullsatt och hög stämning där supportrarna gör mycket för sina lag, säger "Kryddan". Förhoppningen är att TFF spelar i allsvenskan nästa år och då blir turneringen ett första test på hur laget står sig mot kvalificerat motstånd. - Jag har alltid varit svag för den här typen av fotboll och det här blir en riktig höjdare, säger TFF-tränaren Ulf Larsson och han har siktet inställt på att ta hem prispotten. - Inomhus kan alla lag vinna och vi har spelare som passar för den här typen av fotboll.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.