Annons

"Inte många som vinner här"

Det var en mycket lättad och nöjd Ystadtränare som kom ut ur omklädningsrummet för att analysera efteråt. Så här inledde Robert Andersson:
Sport • Publicerad 13 oktober 2009

TRELLEBORG. – Vi var ju ändå med lite i första halvlek, när Trelleborg spelade som bäst och då bränner vi också mycket men deras målvakter var duktiga.

Robert kan glädja sig över sina egna båda målvakter eller som han fortsätter:

Annons

– Alla tre (Kristoffer Sjölin är nummer tre) är faktiskt riktigt bra och Oscar (Cimmerholm) gjorde ju inte bort sig i första halvlek men det kändes ändå rätt att sätta in ”Sebbe” efter pausen.

Sebastian Åkesson kom in och stod för ett avgörande målvaktsspel och hans räddningar parallellt med de många IFK-missarna i parti och minut gjorde att Ystad hela tiden drog ifrån.

– Jag är väldigt nöjd med segern och det är inte många lag som vinner här, avrundar Robert ”Knirr” Andersson.

Ystads bäste skytt och kanske också den sammantaget bäste spelaren heter Jonas Busk – som är tillbaka efter den korta sejouren i HK Malmö under våren. Jonas blev matchens bäste målskytt med tio mål på kontot – varav fyra säkra straffkast.

IFK-tränaren, Denis Bahtijarevic, var besviken men inte på något sätt knäckt efteråt.

– Nej, och jag är jättenöjd med första halvlek och då spelade vi ju också riktigt bra med ett stabilt försvarsspel och jag satt flera gånger och väntade på att vi skulle ta ledningen med fyra-fem bollar eller till och med sex-sju. Sedan blir det så här med unga spelare. Motståndarna kommer i kapp och tar ledningen och så börjar man hänga med huvudena och det är tyvärr normalt.

Efter Jonas Busk i målprotokollet hamnar Kenny Ekman och IFK-skytten kom upp i åtta riktigt fina mål.Åtta mål har han aldrig tidigare gjort i tävlingssammanhang i IFK-tröjan men han är ändå inte nöjd efteråt.

– Nej, efter att ha spelat lugnt och metodiskt i hela första halvlek, så blev andra halvlek precis tvärtom. Det blev i stort sett skott på skott på skott och slarv i massor.

Johan Silfversten Bergman
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons