Annons

Inte bara damer i TBTK

För tillfället är det damerna i Trelleborgs BTK som utgör ansiktet utåt men det finns inte bara damer i föreningen. Det visade inte minst ett av pojklagen, när man tog emot Söderkulla i SM-lagspelets första omgång.
Sport • Publicerad 18 november 2003

Visserligen vann Malmölaget med 5-0, där man spelar enbart singelspel i "bäst av nio matcher" men det handlade nästan hela tiden om väldigt jämna matcher, där tre av matcherna gick till ett avgörande och femte set. - Jag är ärlig - innan matchen trodde jag garanterat att Söderkulla skulle "köra över" er men ni stod upp fint och gav dem en verklig match, berömmer Zoltan Menezi i TBTK-lagledningen direkt efter lagmatchen. P13 innebär att man får vara högst tretton år som lagmedlem och där har TBTK en extra fördel inför framtiden. Andreas Menezi är den ende som är född 1990, Philip Augustsson är född -91 och Felix Harletun är minstingen i laget och är född 1992. - Jag trodde du gick i sexan i alla fall, säger Andreas överraskad, när Felix förklarar att han går i "femman" på Pilevallskolan. "Andy" går själv i sjuan på Fågelbäckskolan och Philip går även han på Pilevall men i årskurs sex. oavsett skola blir det ingen bordtennis där utan träningen är endast förlagd till Söderslättshallens källarlokal. - Tre till fyra gånger i veckan tränar vi, säger pojkarna nästan i mun på varandra och när det gäller tävlingsbiten förtydligar Jan Lundgren denna så här: - Vi har som motto att killarna skall ut och tävla så mycket som möjligt och det finns ett stort utbud bara runt om i Skåne. Det handlar kanske inte om någon tävling varje helg men nästan. Förutom olika tävlingar och lag-SM som denna gång, handlar det även om seriespel och där möte man Kristianstad, MFF, 108:an i Staffanstorp samt Söderkulla. - Vi skall ta revansch på Söderkulla i serien, menar Zoltan Menezi och grabbarna verkar även de vara inne på den linjen men samtidigt har Andreas rätt, när han säger: - De har det där lilla extra och som vi fattas i varje boll. Förutom Ivan Flink, Kalle Holmberg och Tobais Persson i Söderkullalaget hade hemmapojkarna minst lika stora problem med sig själv - eller rättare; med det egna humöret. - Jan (Lundgren) förklarade för oss före matchen, att vi inte skulle lägga energi på att gnälla över missade bollar men när man väl spelar tänker man inte på det och jag hatar att förlora, förklarar Felix. Blott elvaårige Felix blev den i hemmalaget som var närmast en seger, när han föll med 2-3 i set i båda sina matcher. Även Andreas hade chansen men föll med 11-13 mot Tobias Persson i femte set. Sammanlagt alltså 0-5 för TBTK-pojkarna men med samma entusiasm och fortsatt utveckling - ja, då kan man snart nog konkurrera med damerna i föreningen om störst utrymme på sportsidorna. Men det är klart - humöret kan sätta en käpp i bordtennishjulet åtminstone för en och annan. - Det gäller inte mig, bedyrar Philip som avrundning.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons