Annons

Inställt överallt

I går skulle IFK spelat i Svedala, Anderslöv i Limhamn mot Sundet och i Minnesberg var det dukta för derbyfest – med Behar på besök.
Sport • Publicerad 27 juni 2007

Nu blev det inget av alls utan domaren på respektive arena beslutade att ställa in.

– Planen ser ganska bra ut på avstånd men går man på den finns det vatten upp till 15 cm på sina håll, meddelar Hans Magnusson från Minnesbergskansliet.

Annons

Beharspelarna var sugna på fotboll och en och annan hade också tagit ledigt från jobbet och man var beskivkna – men så här är det ju en gång för alla:

Ingen kan styra över väderleken och hur roligt är det väl med spel på en vattenfylld plan. Dessutom finns det ju, så klart, skaderisker med i resonemanget.

Det kommer att tas ett beslut i frågan "när ska matcherna spelas?" inom de närmaste dagarna.

IFK-lagledaren – tillika tjänsteman vid Skåneboll, Lars-Olof Hansso – är ganska säker, när det gäller matchen Svedala– IFK:

– Som jag ser det blir det inte spel förrän kring höststarten.

Oavsett de inställda matcherna i går – det spelades en och annan intressant match i förrgår. Inte med Söderslättslag inblandade men väl i de lokala serierna.

Division 4 Södra:

Arlöv– Olympic 2– 0, Staffanstorp– Eriksfält 0– 1, Oxie– Genarp 1– 3.

I stort innebar det, att Genarp passerade IFK och att Eriksfält närmar sig trelleborgarna bakifrån. IFK har 16 poäng – samma som Eriksfält på ena kvalplatsen och Staffanstorp på den andra har 15.

Division 5 Sydvästra

Annons

Vintrie– Skabersjö 0– 0, Skurup– Prespa Birlik 2– 2.

Här hade Pelister tur i båda matcherna. Trots egna försmädliga förluster mot både Skabersjö och Kosova kan Pelister nu ändå gå upp i serieledning över sommaren. Det krävs visserligen vinst mot såväl Bunkeflo FF hemma på fredag som borta mot Rydsgård borta nästa tisdag.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons