Annons

Inget Uefabesked före Islandsmatchen

Sport • Publicerad 4 juni 2007

Uefa kommer inte att fatta något beslut angående den stoppade EM-kvalmatchen mellan Danmark och Sverige förrän efter onsdagens kvalmatcher. Det uppger Europeiska fotbollsförbundets presstjänst för SVT-sporten.

Sverige möter Island på onsdag och Danmark har Lettland borta.

Annons

De flesta bedömare tror att domarens beslut efter matchen i lördags kväll kommer att stå kvar, att Sverige får segern med 3–0. Enligt SVT kommer beslutet tidigast på fredag för att Danmark ska få mer tid att förbereda försvaret.

– Vi har inte fått några signaler om hur de tänker behandla ärendet, säger Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Sune Hellströmer.

– Om det stämmer med fredag är väl slutsatsen att Uefa håller ihop frågan och meddelar beslut både vad gäller resultat och konsekvenser på samma gång. Man resonerar väl som så att det inte finns väldigt starka skäl för att man måste meddela resultat eller påföljder innan nästa omgång spelas. (TT)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons