Inget är som hemma för Stavstens återvändare

Stavsten gör som IFK fast tvärtom. Förlust i premiären – sedan bara segrar. I går besegrades H 65 Höör med 22– 21 (11– 12) i Södan. Jimmy Östling gjorde fyra mål och trivs med att vara hemma igen.
Sport • Publicerad 2 november 2007
Hotet från vänsterkanten. Jimmy Östling hade bra spring i benen när Stavsten betvingade H 65 Höör knappt men klart i handbollsettan. BILD: Claes Nyberg
Hotet från vänsterkanten. Jimmy Östling hade bra spring i benen när Stavsten betvingade H 65 Höör knappt men klart i handbollsettan. BILD: Claes NybergFoto: 

– Jag har redan gjort lika många mål i år som jag gjorde i IFK Malmö i fjol, berättade Jimmy Östling efter sjätte raka segern i handbollsettan.

Den 21-årige kantspelaren är hemma i moderföreningen igen efter en mindre lyckad utflykt till IFK Malmö.

– Jag trivdes inte, fick ingen speltid. Jag vet egentligen inte varför de ville ha mig. Med återkomsten till Stavsten har självförtroendet och handbollslusten återvänt.

I andra halvlek satte Östling fyra av fem kantlägen när Trelleborgslaget vände pausunderläge till seger.

– Åttio procent är godkänt. De andra satte mig i lägena, då gäller det att sätta dit dom, förklarade han.

Stavsten gjorde ingen av sina bättre matcher, men segern var klarare än siffrorna antyder.

H 65:s sista reducering kom fyra sekunder före slutet.

– Vi fick inte riktigt rätt på försvarsspelet i första halvlek. Framåt är vi lite för individuella. Bra moral att ändå bita i hop och kriga till oss segern, menade tränaren Johan Jedlid.

Aggressivare försvarsspel från Stavsten i andra halvlek la grunden till några "enkla" kontringsmål, samtidigt som H65 fick slita hårt framåt. Det låg ett danskt skimmer över Stavstens fullpoängare.

Jakob Andersen ersatte Johan Nilsson i målet och gjorde flera avgörande räddningar i båda halvlekarna.

– Andersen håller oss kvar i första halvlek, påpekade Jedlid.

Åttamålsskytten Theis Husfeldt var som vanligt oerhört nyttig med sin klokskap, sitt målskytte och sina framspelningar, trots att han blev bortpunktad i den andra halvleken.

– H 65 var svåra att möta, de förstör mycket med sitt försvarsspel och sina punktmarkeringar, menade Jimmy Östling.

Hemvändaren mådde ändå mer än väl i sin barndoms handbollsmiljö.

– Det var en bra erfarenhet med Malmö, men hemma är ju hemma, sa han.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.