Annons

Ingen revansch på Tyskland.

De svenska 16-åringarna hade chansen att ta en liten revansch för VM-finalförlusten men precis som i Carson, USA, i söndags var det Tyskland som drog det längsta strået. Den här gången var spelplatsen Norrtälje och slutresultatet 4-2.
Sport • Publicerad 16 oktober 2003

- Vi var rejält taggade och gick in för det till 100 procent men det gick inte tyvärr, säger Trelleborgs och Staffanstorps GIF:s Stéphanie Öhrström som vaktade målet i första halvlek. Halvtidsresultatet var 0-2 och det var inte mycket Stéphanie kunde göra på målen, däremot räddade hon ett friläge. - Det fösta var ett friläge och det andra var ett långskott som träffade ribban och studsade ut till en av deras forwards som slog in den, säger hon. Enligt Stéphanie var den första halvleken Tysklands och den andra Sveriges. - Jag tycker att vi var värda ett bättre resultat, det var lite stolpe ut för oss och tvärtom för Tyskland, säger hon. Är du nöjd med din egen insats? - Det kanske var några saker som jag kunde gjort annorlunda men jag är ändå rätt nöjd. Det här var Stéphanie Öhrströms sjätte landskamp och därmed var hon den blågulaste av alla på Sportcentrum i Norrtälje. Hon gjorde sin tredje i F16-landslaget och har sedan tidigare tre landskamper i F17 på meritlistan. Stéphanie har en aktiv spelstil och snackar mycket under matcherna, i Staffanstorps GIF - liksom i landslaget. - Ja, det funkar hur bra som helst, det kommer automatiskt och det är nog bra både för mig själv och för utespelarna, jag håller mig fokuserad och är med i matchen, säger hon. Sveriges mål i landskampen gjordes av Tove Holmgren, Danmarks IF, och Johanna Andersson, Umeå Södra FF. När Stéphanie Öhrström utgick i halvtid ersattes hon av My Axelsson, Eskilstuna United, ett planerat byte.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons