Ingen platsför Veronica i toppmatch

I kväll gör nyförvärvet Sandra Johansson hemmadebut i TBTK. Det innebär att Veronica Mattiasson får stå över singlarna i kvällens seriefinal mot Spårvägen. "Jag är glad att jag slipper, jag sitter gärna och stöttar de andra i stället", säger hon.
Sport • Publicerad 21 oktober 2005

Efter två enkla viktorior är det i kväll dags för det riktiga testet för Trelleborgs BTK i damernas elitserie i bordtennis.

Spårvägen siktar liksom Ladies Team på att vinna serien och ta SM-guld framåt våren.

– Det här är en match vi verkligen vill vinna, understryker lagledaren Inge Augustsson.

Därför har klubben kallat hem Sandra Johansson från Laholm, nyförvärvet som först bara skulle spela bortamatcherna. – I kontraktet står att hon ska spela åtta matcher i grundserien plus samtliga matcher i slutspelet. Som det nu blev har vi bara sex bortamatcher, därför kan hon vara med två hemmamatcher också. Det känns viktigt att hon blir presenterad för hemmapubliken också, säger Inge Augustsson.

TBTK:s lagledare håller öppet om vilken av döttrarna, Veronica Mattiasson och Angelica Augustsson, som får stå tillbaka.

– Dagsformen får avgöra, säger han.

Men när TA-sporten ringer upp Veronica Mattiasson bekräftar hon att det är hon som ska stå över.

– Det har varit klart länge. Angelica har bättre statistik mot Spårvägen än jag, säger Veronica som kommer att spela dubbel med Sandra Johansson. Spårvägen kommer till Trelleborg efter gårdagens hemmaseger med 6–1 mot Malmö FF. Laget har fem poäng efter tre omgångar. TBTK står på fyra poäng efter två matcher.

Preliminärt ställer Spårvägen upp med Kang Li, Nina Vakkila, Marina Servouljina och Malin Pettersson i laget.

Mot detta ställer Ladies Team Li Fen, Marie Olsson, Sandra Johansson och Angelica Augustsson.

– Mitt tips är 5–5. Vi vinner förstabordet med 3–1 och så blir det 1–3 eller 2–2 på andrabordet, siar Veronica Augustsson, inställd på att dubblarna kommer att avgöra.

Inge Augustsson hoppas att publiken hjälper Ladies Team till seger.

– Det är ju toppmatch och så är TV här. Vi hoppas det kommer mycket folk, säger han.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.