Annons

Ingen Minik i IFK

Ett grönländskt nyförvärv var på plats. Men Minik Dahl-Hoegh blev aldrig spelklar för IFK Trelleborg, och kommer inte att bli det heller.
Sport • Publicerad 10 oktober 2007

– Han är helt ute ur bilden. Det blev en alldeles för dyr lösning, informerar Patric Sandblom, sportchef i IFK Handboll.

Den 22-årige grönländske landslagsmannen var på plats i Trelleborg och tränade med laget i två veckor.

Annons

Endast formaliteter tycktes ligga i vägen för en övergång till IFK.

– Allt handlar om pappersexercis, sa Patric Sandblom i samband med elitseriepremiären mot Skövde för tre veckor sedan.

Sedan tog övergången en annan vändning.

– När de märkte att vi var intresserade drev man upp arvodet och det blev plötsligt tal om otroliga pengar, säger Sandblom. IFK-ledaren känner sig snuvad av Minik Dahl-Hoeghs agent.

– Vi var överens med honom själv. Nu får vi ta lite lärdom framöver och se upp vilka agenter vi jobbar med, säger Sandblom.

Efter succépremiären mot Skövde har det varit bistra veckor för IFK med förluster, uteblivna nyförvärv och en målvakt som försvann.

– Historien om Wolfgang Filzwieser har skadat föreningen på många sätt. För det första är det ett sportsligt avbräck. För det andra är det en emotionellt väldigt trist historia där alla blev förlorare, säger IFK:s sportchef.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons