Annons

Ingen målgest om Haynes nätar

Efter fem matcher i TFF-tröjan ställs Kristian Haynes mot sin gamla klubb AIK. TFF slåss för sin allsvenska överlevnad, AIK spelar för serieseger. "Jag hoppas att AIK vinner guldet även om de inte vinner över oss. Skulle vi spela bort AIK från seriesegern, ja då är det så", konstaterar Haynes.
Sport • Publicerad 6 oktober 2007
För tre år sedan lämnade Kristian Haynes TFF för AIK. I augusti återvände han till Trelleborg, men han gjorde sig populär bland AIK-fansen. "Jag har hört att jag gjorde avtryck bland AIK-fansen. Bland annat för att jag i mitt första Stockholmsderby, inför 34 000 åskådare, gjorde 3– 1 mot Djurgården och som målgest tog ett tag om klubbmärket upp mot Djurgårdsklacken." Gör han mål mot AIK på söndag blir det dock inget målfirande. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
För tre år sedan lämnade Kristian Haynes TFF för AIK. I augusti återvände han till Trelleborg, men han gjorde sig populär bland AIK-fansen. "Jag har hört att jag gjorde avtryck bland AIK-fansen. Bland annat för att jag i mitt första Stockholmsderby, inför 34 000 åskådare, gjorde 3– 1 mot Djurgården och som målgest tog ett tag om klubbmärket upp mot Djurgårdsklacken." Gör han mål mot AIK på söndag blir det dock inget målfirande. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Kristian Haynes ville själv byta klubb. Önskan uppfylldes. Därmed lämnade han också toppen mot botten.

Han är tillbaka i TFF och en situationen han känner igen: att kämpa för sin allsvenska existens.

Annons

– Jag vet inte om det är någon jätteskillnad jämfört med hur det var 2004. Men det har sett stabilt ut, bra att ta poäng i de svåra bortamatcherna vi har haft på sistone. Det känns som att vi är på g och ska klara detta. Jag tycker inte att vi är det sämsta laget i allsvenskan. Även för Kristian Haynes har det sett bra ut. Senaste matchen, 1– 1 borta mot Helsingborg, var hans bästa sedan återkomsten.

– Hela laget gjorde en bra match på Olympia. Det var starkt; vi hamnade i underläge men orkade resa oss ändå, säger 26-åringen som för första gången fick starta i position som vänstermittfältare.

– Där kommer jag mer till min rätt. Ska jag spela som forward måste det till ett annat spel, mer passningar efter marken. Det har också tagit tid att komma in i Trelleborgs spelsätt, min form var inte den bästa och självförtroendet inte på topp.

Innan HIF-matchen hade Kristian Haynes varit petad i två matcher.

– Jag var sugen att lira efter att ha suttit på bänken. Jag vill visa att jag är här för att spela. Jag hade två bra chanser och trodde faktiskt att bollen var inne båda gångerna. Ett facit som han kan visa upp för Conny Karlsson är att TFF faktiskt är obesegrat i de matcher som Kristian Haynes har startat.

När TFF nu ställs mot AIK är det troligt att Haynes blir kvar som vänstermittfältare.

– Jag hoppas vi kan ge dem en riktigt bra match. Någon revansch vet jag inte om jag är på jakt efter, men jag vill ändå visa att jag borde ha fått fler chanser.

En del av Kristian Haynes finns kvar i AIK, klubben han tillhörde under två och ett halvt år.

– Gör jag mål på söndag så kommer jag att ta det lugnt. Ingen målgest. Det är så det känns, men sedan vet man aldrig vad som sker. Han pratar med respekt om klubben, tränare, spelare och supportrar. Och han tror på en svår match på söndag.

– Dulee Johnson är avstängd och det är tacksamt för oss. Ändå blir det svårt, det finns mycket spetskvalitet i laget. Alla jobbar riktigt hårt för varandra.

Annons

Vad är det AIK inte gillar?

– Kanske spel med hög press. Men om de klarar sig ur den pressen är man som motståndare riktigt sårbar. Men klarar man att hålla hög press är det det bästa.

Kristian Haynes hyllar den vinnarmentalitet som finns i AIK och som han anser att tränare Rikard Norling ligger bakom.

– Han är som Mourinho. Norling vill att AIK ska ställas mot Barcelona någon gång. Han pratade om det i halvtid ibland: "Det där duger inte när vi möter Barcelona". Han har stora visioner och det smittar av sig. Han får spelarna att tro att de är bättre än vad de är.

– Jag har planer på att bli tränare i framtiden och kommer ta hur mycket som helst med mig från Rikard. Han är så noggrann, alla hans spelare är klara över vad de ska göra i alla situationer, det sitter i ryggmärgen.

Men AIK är långtifrån ett oslagbart lag.

– Vi kan inte spela ut dem. Det vi får göra är att försöka utmana, att se till att göra vår gubbe och våga bryta mönstret. Då ska vi kunna göra mål.

Blir det Kristian Haynes som hittar rätt så vet ni vad som händer: ingen målgest.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons