Annons

Ingen lycka mot Lyckeby

Förhoppningar fanns om poäng men Lyckeby, med världsstjärnan Li Fen i spetsen, blev för svåra för TBTK i elitseriematchen i bordtennis. 3-6 slutade matchen.
Sport • Publicerad 5 november 2003

Spiken i TBTK-kistan slogs slutgiltigt in i dubbelspelet. Men då hade TBTK redan förlorat några nyckelmatcher mot Lyckeby. Natalie Bawden verkar ha återhämtat sig fint efter sin sjukfrånvaro och vann sina båda singlar i andrauppställningen. I förstauppställningen spelade Chen Yuegin 1-1 och Veronica Mattiasson 0-2. 0-2 spelade också Lisa Lundell i andrauppställningen och det hade krävts att Lisa vunnit någon av sina matcher eller att Veronica Mattiasson hade slagit Lyckebys landslagsspelare Susanna Nilsson för att hoppet om poäng skulle ha levt längre än det gjorde. Att någon skulle kunna rubba Li Fen fanns aldrig inom det möjligas ramar. Veronica gjorde en bra match mot Susanna Nilsson men förlorade de jämna seten och därmed matchen med 1-3. - Tjejerna spelade bra i dag, men det fattas lite grann när matcherna ska avgöras, säger TBTK:s lagledare Inge Augustsson. Lisa Lundell var heller inte långt ifrån att vinna någon av sina matcher. Båda matcherna blev jämna men Lisa hade inte marginalerna på sin sida. I öppningsmatchen, en femsetsrysare mot Maria Gralvik, förlorade hon första set 16-18 och sista med 8-11. - Jag hade henne i skiljeset men föll och det känns tungt. Jag har svårt för hennes stil och har aldrig varit nära att slå henne tidigare. Det värsta är att hon inte är bra, säger Lisa om sin motståndare. Nu var ställningen 3-5 inför dubblarna och chansen till poäng fanns men hade TBTK mäktat med att vinna en singel till hade TBTK-ledningen matchat sitt lag på ett annat sätt än man gjorde i dubblarna. Nu spelade Natalie Bawden och Lisa Lundell på det ena bordet och Chen Yuegin tillsammans med Veronica Mattiasson på det andra. Det blev förlust på båda. - Vi hade kalkylerat med att Lisa skulle ta en av sina matcher och då hade vi haft 4-4 inför dubblarna. Då hade vi ändrat i uppställningen och låtit Natalie och Veronica spela andradubbeln, då hade vi fått oavgjort, säger Inge Augustsson Hemmapubliken i Söderslättshallen fick inga TBTK-poäng att glädja sig åt men fick se en värlsdartist - Li Fen, Lyckeby och Kina. Li Fen var aldrig i närheten av setförlust i går och det betyder att hon nu vunnit 42 set och förlorat två i årets elitserie. - Jag tyckte jag spelade bra mot henne. Hon kändes inte bra och kan betydligt bättre. Inför matcherna känner man sig slagen på förhand, hon har ju bara tappat två set i serien och är även obesegrad i dubbeln, säger Veronica Mattiasson

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons