Annons

Ingen landskamp på Pilevallen

U18-landslaget i rugby åker till Italien och spelar EM i stället. Det har lett till besvikelse i Pingvin som skulle ha stått som värd för matchen.
Sport • Publicerad 1 april 2004

På söndag var det tänkt att Pingvin skulle stå som värd för EM-kvalet mellan Sveriges och Norges U18-landslag. Så blir det inte. I stället åker det svenska landslaget till Italien och spelar EM, detta sedan Moldavien dragit sig ur i sista stund. En chans för landslaget men en stor missräkning för Pingvin. - Jag kan ha viss förståelse för att förbundet har beslutat att tacka ja till EM men de kunde ju ha fört en diskussion med Pingvin innan, säger Kjell-Erik Jarlsborg, ungdomsansvarig och styrelseledamot i Pingvin. Pingvin har bokat hotellrum, beställt mat från restauranger och byggt upp en organisation inför EM-kvalet. - Nu måste allt avstyras och eftersom det är Pingvin som bokat är det ju vi som får all badwill, säger Jarlsborg. Nu kanske någon frågar sig hur det kunde vara ett EM-kval inplanerat samtidigt som EM men det förhåller sig så att den inställda matchen på Pilevallen var kval till nästa års EM. Om Sverige inte kommer sist i gruppen i Italien slipper man dessutom kvala till nästa års EM. Skulle laget däremot bli sist i gruppen i Italien följer ett nytt EM-kval. Mikael Eriksson är assisterande förbundskapten för det svenska U18-landslaget men också ungdomstränare i Pingvin: - För Pingvin är det ju väldigt olyckligt att det blir så här men det går inte att tacka nej till ett EM och det hade sett illa ut att inte ställa upp, säger han. Men det finns en positiv sida av saken även med Pingvinögon sett. I det EM-lag som natten mot fredag startade en bussresa i riktning trakterna runt Venedig ingår tre Pingvinspelare: Lars Tunestål, Kim Nilsson och Niklas Svensson. - Det här känns väldigt skoj. Sverige är ju en liten rugbynation och det är bra att vi får komma ut och möta andra länder och få rutin, säger Lars Tunestål, 17 år i tisdags. I Sveriges grupp spelar också Kroatien, Bulgarien, Danmark, Lettland, Israel, Ungern och Schweiz. - Vi satsar på att vinna gruppen och det ska nog gå vägen, säger Lars som är klungspelare. Den inställda landskampen på Pilevallen skulle ha varit inledningen på en internationell rugbyvecka i Trelleborg. Den veckan är nu något stympad och börjar i stället på tisdag då Pingvins U16-lag ställs mot den irländska klubben Coolmines RFC:s U16-lag. En match där irländarna får finna sig i att vara favoriter. På långfredagen är det dags för nästa internationella besök. Då kommer rumänska Club Traian Vuia med sitt U17-lag, för att möta Pingvins U17-lag. Även här är gästerna favoriter. För de båda Pingvinlagen blir det årets första match, därav gästernas favoritskap.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons