Annons

Ingen Kwedi till TFF

Patrice Kwedi har imponerat stort på Trelleborgs FF. Men nu hamnar ytterbacken i en annan allsvensk klubb. För TFF blev spelaren från Kamerun för dyr att lösa.
Sport • Publicerad 27 augusti 2004

- Det handlar inte om jättesummor, men samtidigt är det en risk om vi skulle vi ramla ur allsvenskan, säger TFF:s sportchef Jonas Brorsson.

Att Patrice Kwedi håller hög klass är alla överens om, men ekonomin tillåter inga fler värvningar.

Annons

I onsdags granskades ekonomin av styrelsen.

- Vi gick igenom vårt halvårsresultat och prognosen för resten av året. Vi har inga medel att köpa in någon spelare. Däremot är utomstående finansiärer välkomna, säger TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson.

- Men fler värvningar är totalt ointressant fram tills dess att någon skriver på ett papper där denne finansiär tar det fulla ekonomiska ansvaret för spelaren ifråga, säger Abrahamsson.

Ordföranden medger att föreningen var mycket intresserad av Patrice Kwedis tjänster, men att kraven som elitlicensen ställer måste gå före. Kostnaderna får därmed inte bli för höga.

Patrice Kwedis agent bekräftar situationen.

- En bra spelare kostar pengar, men TFF saknar medel att lösa honom, säger Jozo Palac på International Sport Agency.

Annars var parterna överens. TFF skulle låna Patrice Kwedi under hösten med option på att köpa loss honom från Dynamo Zagreb.

Trots att TFF inte lyckades lägga upp rätt pengar finns det stora möjligheter att Patrice Kwedi spelar allsvensk fotboll i höst.

- Han är såpass bra att han alltid hittar en klubb att spela i. Redan nu är han på plats i en förening, vilken vill jag inte säga förrän på lördag, säger Jozo Palac.

Enligt vad TA-sporten erfar är det Malmö FF som i princip gjort klart med Kwedi. MFF behöver en back om Daniel Majstorovic, aktuell för holländska Twente, lämnar.

- Detaljerna med klubben ifråga är klara. Det handlar om ett köp, säger Jozo Palac.

Robert Nerheden
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons