Ingen finalplats i år för Olof

I fjor lyckades Sydslättens Olof Smith ta sig till finalhoppningen med såväl Briagadör som Bellman men i år gick det inte riktigt lika bra, när semifinalhoppningen för fem- och sexåringar avgjordes i Falsterbo.
Sport • Publicerad 6 juli 2004

Bellman har fallit för åldersstrecket medan Briagadör denna gång tävlade bland de äldre hästarna. Northern Light ersatte Bellman och Draco kompletterade som sexåring. Olofs femåring denna gång var Grace Kj. - Både bana och distans är lite svårare än vanligt här och i dag var det en rejäl runda. Men så blir det när många hästar kvalar in och agnarna skall skoljas från vetet, säger Olof direkt efter den avslutande ritten med Draco. Rent resultatmässigt gick det bäst för Northern Light som fick sammanlagt tolv fel och hamnade med dessa på 34:e plats - bland 99 anmälda hästar. Övriga hästar hamnade ännu längre bak i fältet men även om Brigadör kom först på 55:e plats var kanske ändå den hästen närmast en finalplats? Tiden - den nästbästa - hade räckt långt men tyvärr drabbades ekipaget Olof Smith/Brigadör av två plus tre nedslag under måndag/tisdag och det var fyra nedslag för mycket. Grace Kj kom 73:a och Draco ytterligare en placering bak och sammantaget blev det alltså inga större framgångar för Olof Smith denna gång. Olof började rida som tioåring - hemma i Åhus och i dag driver han ett utbildnings- och försäljningsstall på Gyllebo gård mellan Skurup och Veberöd och har i nuläget ett 20-tal hästar i träning. Gör i år sin elfte start i Falsterbo Horse Show. - Det är full rulle där hemma hela året. Fullt med hästar i stallet men där några ibland säljs av och där andra går tillbaka till ägaren och där nya kommer till, inskjuter Olof. 20 hästar gick till final i de båda åldersklasserna men även om nu inte Olof Smith lyckades få med någon häst till finalen, så har han dock mer på gång: - Jag ställer även upp i Falsterbo Hunting under onsdagen och där rider jag Cavallery Twills - ett sjuårigt fullblod efter Stanford. Mest för att det är en rolig grej men också för att jag tycker att jag har en häst som passar för tävlingen. Falsterbo Hunting är en tävlingsform som det satsas lite extra på från arrangörshåll och man har bland annat anlagt en helt ny damm att rida igenom. Huntingen är en tävlingsvariant med både hoppning och fälttävlan och äger rum inne på ridsportanläggningen - till skillnad från andra former av fälttävlan och som brukar arrangeras på Lv4-fältet.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.