Annons

Ingen dispens för TFF:s nigerian

TFF:s senaste nyförvärv Adeola Runsewe får inte spela allsvensk fotboll i höst. Det beslutade Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté under fredagen.
Sport • Publicerad 11 september 2010

– Jag kan förstå beslutet, det vore märkligt om man kunde kringgå transferfönstret, säger TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg.

Anfallaren värvades efter att fönstret stängts vilket gjorde att TFF sökte dispens för att få honom spelklar. Avslaget gör att Runsewe, som har kontrakt med TFF året ut, nu får visa upp sig på träningarna och i bästa fall i U21-slutspelet.

Annons

– Vi förstår inte förbundets beslutet riktigt. Det står att han inte får delta i representationslaget och inte heller i slutspel, frågan är om U21-slutspelet räknas dit. Vi får bringa klarhet i det på måndag, säger Westerberg.

Vill TFF behålla nigerianen efter säsongen får de registrera honom när fönstret öppnar igen i januari.

Martin Falkenby
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons