Annons

Ingen blodad tand för Burra

Mikael Burakovsky har gjort sitt på rinken. Efter en månad i Tif Vikings lägger han rören på hyllan igen. Motivationen räcker inte för fortsatt spel.
Sport • Publicerad 23 oktober 2009

TRELLEBORG. 32-åringen hade bestämt sig för att sluta efter förra säsongen. Men när det var ont spelare i Vikings och tränaren Rickard Åkesson ringde gav han karriären en ny chans.

I strävan att söka nya utmaningar gjorde Mikael Burakovsky comeback som back, en position han inte har haft tidigare.

Annons

– Jag bestämde mig för att ge det en chans och lovade Rickard att testa en månad, om jag skulle få blodad tand hade jag kanske fortsatt, men nu får det vara bra. Jag prioriterar andra saker i livet, berättar Mikael Burakovsky som gjorde sista träningen med Tif Vikings förra veckan.

– Bättre att låta någon som är motiverad ta min plats, tillägger han.

Tränaren Rickard Åkesson är inne på samma linje, och säger att han inte kommer att göra fler övertalningsförsök.

– Visst är det tråkigt, men man ser på honom att han inte har glimten i ögat. Han ville hjälpa mig, men har man inte motivationen så går det inte, säger Rickard Åkesson.

Efter den svaga säsongsinledningen jagar klubben förstärkningar, i synnerhet på backsidan.

– Tre, fyra spelare är på gång, jag tar gärna alla om de vill själva, säger Åkesson.

I kväll, fredag, väntar prestigemöte mot Limhamn borta i hockeytvåan. I Limhamn finns flera spelare med Trelleborgsförflutet, däribland Kristian Andersson, Robert Näslund och Robin Lindahl. Laget tränas dessutom av förre Tif-tränaren Fredrik Hallberg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons