Annons

Inga svenskmedaljer i väderkaoset

Två svenska finalchanser. Men också totalt väderkaos.
Erica Jarders och Axel Härstedts EM tog slut i princip samtidigt - som åtta respektive tolva.
- Jag är otroligt besviken nu, säger Jarder.
Sport • Publicerad 14 augusti 2014
Erica Jarder.
Erica Jarder.Foto: 

När stormvindar och kalla regnmassor svepte in över Letzigrund-stadion blev inget riktigt som planerat. Varken för EM-arrangörerna, som fick stuva om rejält i tidsprogrammet, eller för de båda svenska finalhoppen.

Erica Jarder fick ingen riktig fullträff i de byiga vindarna, utan slutade åtta med sina 6,39 meter. Bittert, när ett hopp på 6,66 hade räckt till brons och hennes två sista hopp båda var i trakterna av personbästat (6,67) - men övertramp.

Annons

- Det känns som att jag hade medalj inom räckhåll, säger hon med gråten i halsen. - Femte och sjätte var bra hopp, det var bara marginaler på fel sida. Jag kunde inte gjort något annorlunda i och med att det var så svåra vindar.Mätprotest störde inte

Guldet i längdtävlingen gick till fransyskan Éloyse Lesueur på 6,85 före serbiskan Ivana Spanovic på 6,81.

Tyskan Melanie Bauschke trodde länge på brons - men efter en protest från bland andra de svenska ledarna mättes hennes första hopp om från 6,79 till 6,55. vilket gjorde att hon rasade till sjundeplatsen.

Jarder lät sig dock inte störas av mätkontroversen.

- Inte alls, inte alls. Anders (tränaren Möller) sade direkt att det var inlämnat protest och att det inte var 6,79 utan att det var runt 6,50. Det var det viktiga för mig.

Bronset gick i stället till ryskan Darja Klisjina på 6,65.

Diskusen drabbad

För Axel Härstedt blev det bara tre diskuskast. Med 60,01 slutade han tolva i grenen som nog blev mest lidande av alla i det usla vädret som Zürich bjöd på.

- Jag träffade inte tekniken riktigt. Det var lite energilöst efter ett tag, det har varit ett jättelång dag, säger svensken. - Vi fick olika starttider säker fem-sex gånger, det har varit lite kaos.

TT:s utsände
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons