Annons

Inga större sensationer

Lördagens och söndagens gruppspel fortlöpte utan några större sensationer, när det gäller framvaskade slutspelslag men det fanns både lag som överraskade positivt och negativt.
Sport • Publicerad 6 december 2004
Pelisters Igor Djordjievski hänger inte med Stavstens Mattias Olsson utan hakar olagligt på i tröjan. Matchen lagen emellan slutade 2– 2.
Pelisters Igor Djordjievski hänger inte med Stavstens Mattias Olsson utan hakar olagligt på i tröjan. Matchen lagen emellan slutade 2– 2.Foto: 
De båda kommunlagen från Vellinge, Höllvikens Gif och Skanör/Falsterbo IF, gick vidare från lördagens gruppspel. Det inbördes mötet var jämnt, precis som duellen mellan Skanörs Erik Andersson, till vänster och Niklas Lindgren och derbyt slutade 2– 2. De båda kommunlagen från Vellinge, Höllvikens gif och Skanör/Falsterbo, gick vidare från lördagens gruppspel. Precis som duellen mellan Skanörs Erik Andersson, till vänster och Niklas Lindgren, var det inbördes mötet jämnt och matchen slutade 2– 2.
De båda kommunlagen från Vellinge, Höllvikens Gif och Skanör/Falsterbo IF, gick vidare från lördagens gruppspel. Det inbördes mötet var jämnt, precis som duellen mellan Skanörs Erik Andersson, till vänster och Niklas Lindgren och derbyt slutade 2– 2. De båda kommunlagen från Vellinge, Höllvikens gif och Skanör/Falsterbo, gick vidare från lördagens gruppspel. Precis som duellen mellan Skanörs Erik Andersson, till vänster och Niklas Lindgren, var det inbördes mötet jämnt och matchen slutade 2– 2.Foto: 

Det är ju en oskriven regel att börja med det som är bra och helgens gruppspel hade många positiva inslag, där Pelister började på den vägen genom att spela 2– 2 mot Stavsten strax före lunchtid i lördags. Direkt därefter var det ungdomarna i Skanör/Falsterbo som imponerade i kommunmötet med Höllvikens Gif och även där blev det 2– 2! Individuellt tog Jimmy Larsén rejält för sig mot division tvåspelarna och det var också han som slog in kvitteringen.

Pelister kom med förre MFF-målvakten och sin nuvarande tränare, Milan Simeunovic, i målet och Milan visade klass. Inte bara bakåt utan även framåt och han fick iväg några rejäla projektiler, där det första resulterade till 1– 0 mot Stavsten. Segern över Skegrie med 3– 2 var ytterligare en fjäder i Pelisterhatten!

Annons

Söndagen inleddes med Lilla Beddinges knall mot Gislöv eller hur ska man annars tolka klara 4– 0? Anders Jönemyr bidrog främst målmässigt med två pytsar. En halvtimme senare visade Minnesbergs IF klorna mot TFF och man ledde med både 1– 0 och 2– 1 och i stort spelade Björn Erikssons grabbar hur bra som helst. Mål av Fredrik NIlsson, Emil Mårtensson och nye Mikael Bengtsson återställde ordningen och därmed var också TFF inne på segerspåret och som skulle vara hela söndagen ut! Spelarna i BK Skansen ska också har en eloge och efter den tuffa inledningen med i– 5 mot Vellinge, 0– 7 mot TFF och 0– 4 mot Minnesberg kom man jättefint tillbaka. 5– 2 mot Lilla Beddinge följdes slutligen av 2– 1 mot Gislöv och sammantaget klart godkänt för Albäcksgänget. Ett gäng som förresten är på väg att engagera Per Sandberg i rollen som ny tränare. Per ledde laget redan i TA-cupen men kvällens styrelsemöte tar det formella beslutet. I samma veva lämnar Mats Lindqvist som lagledare men stannar kvar i kulisserna.

Precis som förra veckan, då nya division tre-laget, BK Näset, misslyckades totalt och slutade fyra i sin grupp – efter bland andra division sjulaget Behar – fanns det negativa inslag och under lördagen stod Stavsten för det mesta här. Visserligen inledde Jimmi Olsson & Co med 3– 2 mot Skegrie men segern ska man vara väldigt tacksamma för. Skegrie skapade flera farliga målchanser och oftast stod målställningen i vägen för succén. Efter Skegriematchen gick det mesta snett och som bäst i övrigt nådde Vannhögsgänget via 2– 2 mot Pelister. 0– 6 mot Höllviken och 1– 3 mot Skanör/Falsterbo var rena bottennapp. Samtidigt hade man förmodligen inga större förhoppningar om att nå kvällens slutspel och detta med tanke på den trupp man kom med till gruppspelet och det är synd. Det är också egentligen bara Stavsten som saknas av de lag som man hade anledning att förhandstippa innan turneringen startade.

I går stod Gislöv för det sämsta eller vad finns annars att säga om följande rad, där dock matchen mot Vellinge var ett rejält lyft: Lilla Beddinge 0– 4, Minnesberg 1– 3, Vellinge 2– 2, TFF 1– 7 och Skansen 1– 2?

Sigge Hansson

0410-545 24

sigge.hansson@allehandasyd.se

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons