Annons

Inga gräddsåser på bordet

Som kock för fotbollslandslaget får man utlopp för sin kreativa och uppfinningsrika sida. På matchdagarna gäller det dock att bara bita ihop.
Sport • Publicerad 9 juni 2008

Inför Greklandmatchen serveras middag redan klockan fyra, och det finns inte utrymme för några experiment.

Knappast roligt för kocken Mats Broström, men spelarna vill slippa några obehagliga överraskningar timmarna före EM-premiären.

Annons

– Killarna äter ändå sig mätta på pasta, och tar sedan lite av det där andra som vi "vanliga" gillar, säger Broström.

Fotbollslandslaget är i övrigt tacksamma gäster, och tack vare sin höga förbränning kan de stoppa i sig mer eller mindre vad som helst.

Dock inte denna tisdag.

– Det blir samma rätter varje matchdag. Jag drar ner lite, använder inga gräddsåser eller färser. Det blir snarare grillad kyckling, grillad kalv och kokt fisk, till exempel kokt hälleflundra, torsk eller piggvar. Vi har alltid buffé, så det finns många olika rätter för dem att välja på.

TT: Vem äter mest?

– Överlag kan man säga att det är de största killarna, som Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström. De gör av med mycket, men jag tycker att egentligen alla är matglada. De är inte bara gourmeter, de är även gourmander. (TT:s utsände)

Niclas Green

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons