Annons

Inför TFF–Öster

Publicerad 29 augusti 2015

Vad: Division ett södra, fotboll

Var: Vångavallen.

Annons

När: Söndag, 17.00.

Hur: TA-sporten rapporterar direkt på trelleborgsallehanda.se

Läget i laget

Roger Thompson är nu spelklar för TFF. Kanadensaren som inte fått debutera i de två senaste matcherna på grund av pappersstrul, har nu fått sitt arbetstillstånd av Migrationsverket.

Ali Jasim, som missade Skånederbyt mot Kristianstad i måndags på grund av en axelskada, har tränat i veckan och ska vara i speldugligt skick. Mirza Halvadzic trampade snett på torsdagsträningen men ska nog kunna spela.

Trion Admir Osmancevic, Mathias Andersson och Philip Cascalheira är fortfarande skadade.

Linus Fridolf är tillgänglig för spel igen efter sjukdom.

TFF tränar på lördagen och då tar Patrick Winqvist ut truppen.

Preliminär startelva: Fredrik Persson– Ali Jasim, Magnus Andersson, Robin Jacobsson, Jacob Palander– Robin Andersson, Kristian Haynes–Norlla Amiri, Zoran Jovanovic, Furkan Motori– Salif Camara Jönsson.

Avbytare: Linus Müller, Martin Overgaard, Roger Thompson, Freddie Sramek, Emil Kjellker, Mirza Halvadzic, Fabian Karlsson.

Tränarsnack

Patrick Winqvist: "Öster har förändrat sig lite i sitt spel och blivit lite stabilare. Det är ett välorganiserat lag som försvarar sig bra och är duktiga i omställningsspelet. De är även bra på att hitta in bakom backlinjen och det är något vi jobbar på att försvara oss bättre mot och säkert något som de tittat på i vårt spel. Det gäller att vi kan hantera det på ett bra sätt. Även fasta situationer måste vi se upp med, de gjorde mål på oss på en hörna i förra matchen."

Motståndaren

Annons

Öster har som bekant gjort en TFF, åkt rakt ner till division ett från allsvenskan. Nu brottas klubben dessutom med ekonomiska bekymmer. Den gamla mästarklubben vädjar att alla spelare och andra anställda sänker sina löner med 25 procent. Laget ligger fyra och har fem poäng upp till Oddevold och Örgryte på kvalplats. Isaac Shaze och Freddy Söderberg är avstängda i söndagens match.

Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons