Inför: TFF-Norrköping

TFF mot IFK Norrköping på söndag klockan 18. Före säsongen såg det ut som en toppmatch och TFF har gott och väl infriat allas förväntningar - 21 poäng av 27 möjliga. Problemet är Norrköping som halkat efter i serien, tyngda av favorittrycket.
Sport • Publicerad 14 juni 2003

- De befinner sig i ungefär samma situation som vi gjorde för ett år sedan, säger TFF:s lagkapten Jonas Nilsson. Ett uttalande som han naturligtvis ges chansen att utveckla. - Spelarna är ganska skakade och kan vi få tidig utdelning i matchen tror jag att de vacklar. Om de tar ledningen så får de svårt att hålla den, så var det för oss förra säsongen. Nu ska TFF inte bekymra sig över motståndarna enligt Jonas Nilsson. Det är hemmalaget som ska ta för sig. Men statistiken talar för gästerna. De fyra senaste mötena sträcker sig från 1998 till 2001 och Trelleborg har bara mäktat med ett ynka mål - 0-0, 0-4, 1-1 och 0-1. - Det talar för att vi vinner på söndag, vi måste förbättra statistiken, säger Jonas Nilsson. Efter att TFF ångat på i årets superetta har konkurrenterna granskat lagets taktik. - Motståndarlagen har läst av vårt spel och det gäller liten räv bakom örat. Jag tror vi måste bli lite mer luriga i vårt spel, inte ändra mycket på vår spelidé, men ha några oväntade inslag, säger Ulf Larsson. Norrköping kommer till Trelleborg redan under lördagen och är i stort sett tvingat att ta poäng mot serieledaren. Laget leds sedan förra veckan av Sylvias förre tränare Stefan Hellberg. Om han kan få fart på seriens huvudfavorit återstår att se. TFF: Fredrik Persson-Mattias Kronvall, Thomas Magnusson, Peter Abelsson-Patrik Svensson Jens Sloth, Eric Fischbein, Johan Laursen-Mats Lilienberg, Jonas Nilsson, Kristian Haynes Bänken: Björn Levin, Yousef Fakhro, Mikael Nilsson, Kenneth Gustavsson, Fredrik Nilsson (Då Kenneth Gustavsson är småskadad har tränarparet valt att plocka ut Henrik Hjalmarsson som reserv) Norrköping: Dime Jankulovski-Jojje Karathanasis, Patrik Kieback, Gudmundur Mete, Mikael Roth-Mikael Torin, Mikael Blomberg, Patrik Jönsson, Dawid Banaczek, Antti Sumiala, Niclas Fredriksson Bänken: Andreas Lindberg, Hamilton Thorp, Mikael Ström, Jani Sarajärvi, Jonas Andersson

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.