Annons

Inför TA-cupen

I fjor stod FC Trelleborg som segrare för första gången i TA-cupens historia och för Linus Bladh – IFK-are från fyra-årsåldern och 15 år framåt – gjorde det inget att det var just IFK som besegrades i finalen. FCT vann med 2–1.
Sport • Publicerad 22 november 2010

TRELLEBORG. – Jag har absolut inget emot IFK som förening men det blev konstigt, när jag nästan tvingades lämna för att tränaren inte ville att jag skulle spela, säger Linus – när vi kommer in på IFK-förhållandet.

Linus började som knatte alltså redan i fyraårsåldern och när den aktuelle IFK-tränare inte valde Linus som spelaralternativ – ja, då hade han hunnit fylla 19 år.

Annons

– IFK hade ju inget reservlag heller, så det var bara att lämna och jag har aldrig ångrat att jag valde FC Trelleborg. En riktigt bra förening med duktiga ledare och viktiga personer i hela organisationen.

Det återstår några dagar till TA-cupens gruppspel och Linus är på väg till ”gymmet”.

– Jag kör tre gånger på gymmet och det gäller att vara vältränad. Annars tycker jag det verkar riktigt, riktigt bra med Tommy (Johnsen-Olivius) som ny tränare och det kändes bra med en gång.

I fjor var TFF med men åkte ur i kvartsfinalen mot Skanör/Falsterbo och så här säger Linus Bladh om TFF-frånvaron i år:

– För mig spelar det mindre roll och de senaste åren har man ju ändå inte kommit med bästa laget utan mest ungdomar och nej, jag tycker inte TA-cupen förlorar på att TFF inte är med.

Linus är en vinnartyp och räknar kallt med att FCT går vidare från söndagens gruppspel, där motståndet i tur och ordning heter Behar, Minnesberg, Gislöv och Anderslöv.

– Minnesberg brukar ju alltid spela bra inomhus och Gislöv har många duktiga ungdomar men ett steg på vägen att vinna TA-cupen igen är ju att gå vidare från gruppspelet.

När vi kommer in på segern i fjor och möjligheterna i år, säger Linus så här:

– Vi vill alltid vinna när vi ställer upp och jag blev inte direkt överraskad när vi vann i fjor. Jag vet inte men det är möjligt att vi är favoriter i år och jag vill egentligen alltid vara favorit!

Linus kan kanske låta lite kaxig i sin vinnarroll men i grunden verkar han väldigt ödmjuk. Kaxigheten och ödmjukheten blev till en lagom lyckad mix, när han i våras premiäråkte Vasaloppet och så här beskriver han upplevelsen:

Annons

– Jag åkte i mål på 7 timmar 51 minuter och 15 sekunder och jag är helnöjd med tiden. Dock; jag planerar att åka igen och då ska jag slå den tiden! Visst var man trött efteråt men det handlade ju också om ungefär en ordinarie arbetsdag.

Linus berättar att allt var värt både mödan och pengarna och allt gick runt på mellan 20 000 och 25 000 kronor. Han förtydligar – med glimten i ögat – så här:

– Man vill ju ha de bästa av förutsättningar och man ska inte kunna skylla på materialet efteråt...

När vi avslutningsvis kommer in på en finalmotståndare åt FCT i årets TA-cup – ja, då krystar Linus fram Söderslätts nästbästa förening:

– Spelarna i Höllvikens Gif brukar ju vara duktiga och det kunde bli en bra final.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons