Annons

Inför Indoor Challenge: Landskrona

Landskrona BoIS gör en storsatsning inför det tredje året i allsvenskan sedan återkomsten 2002. En rad intressanta nyförvärv har presenterats. Men i Indoor Challenge i Söderslättshallen tillhör laget inte favoriterna. "Det blir tufft för oss", säger förre TFF-spelaren Anders Friberg.
Sport • Publicerad 14 januari 2004

Mittfältarna Pierre Gallo, Onyekachi Amunike och Antti Okkonen har alla skrivit på för BoIS och det har även Jörgen Pettersson, anfallaren från FC Köpenhamn. Klubben har slutat elva både 2002 och 2003 och "övre halvan" är det som gäller 2004, enligt tidigare uttalanden från klubbledningen. - Det är alltid roligt när ett lag vill satsa och nu är det upp till oss att visa hur mycket satsningen är värd. Det gäller att vi funkar som ett lag också, men det tror jag att vi gör, säger försvararen, och förre TFF-spelaren, Anders Friberg. Något av nyförvärven som redan hunnit imponera? - Jörgen Pettersson är en riktigt bra spelare och Pierre Gallo har jag spelat med tidigare (Bryne, Norge) och vet att han är ruggigt bra. Totalt sett ser det bra ut hittills, även om det är lite tidigt att säga än. Men om BoIS satsning inför allsvenskan 2004 inger respekt så är klubben däremot inte speciellt väl förberedda inför Indoor Challenge i Söderslättshallen. Det är Landskrona BoIS första och enda inomhusturnering i vinter och laget har inte tränat alls inomhus. - Skaderisken är för stor, det händer så mycket skitsaker. Men det är kul att spela och det är en teknisk fotboll, man blir trött, säger Anders Friberg som också ser fram emot att få möta TFF, klubben han lämnade 1999. - De får väl gälla som favoriter efter andraplatsen i Tyskland. Det blir tufft för oss och det gäller nog att vinna första matchen (FCK i turneringens öppningsmatch), annars blir det svårt. Vad tror du om TFF:s möjligheter i allsvenskan? - Det är alltid svårt att komma som nykomling men TFF har några spelare med allsvensk rutin och det kan bli värdefullt. När vi kom upp hade vi många spelare med allsvensk rutin i laget och när det började blåsa kallt efter vår fina start var det tur att vi hade spelare som kunde stå upp. - Sedan är ju TFF ett spelande lag har jag hört men frågan är om det håller i allsvenskan. Allt går ett eller två steg snabbare där. Anders Friberg hade svårt att ta en ordinarie plats i BoIS säsongen som gick och 2004 får han konkurrera i en backlinje som tappat härföraren Magnus Torvaldson. Friberg tror inte att konkurrensen blir mindre av det. - Det blir tuffare och tuffare men det är bara positivt. Det är en sporre för mig personligen och för hela laget, tror jag.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons