Annons

Imponerande anfallsspel

I den 36:e minuten gjorde Kristian Haynes 2-0 för TFF i bortamötet mot Åtvidaberg. Och redan då var det egentligen go´natt för hemmalaget, man lyckades aldrig riktigt skaka om ett Trelleborg som såg starkt ut på alla positioner. Flera mål blev det inte.
Sport • Publicerad 4 maj 2003

Bäst av alla var Kristian Haynes. - Jovisst kändes det bra idag, jag kom in i matchen direkt på ett bra sätt och sedan rullade det på, menade matchhjälten själv efteråt. För visst måste man kalla honom matchhjälte. Slutresultatet fastställde han alltså själv, även om skottet inte såg så märkvärdigt ut. Tio minuter tidigare hade han grundlurat en Åtvidabergs-back och läckert serverat Jonas Nilsson (mål i femte raka matchen) fram till 1-0. - Fantastiskt med den här starten på serien. Det blev som det blev i den andra halvleken när vi egentligen bara bevakade ledningen. Inte så kul för publiken, kanske, men det kändes som om vi hade ganska bra koll på matchen, tyckte Haynes. TFF såg starkt ut och Åtvidabergs övertag periodvis i den andra halvleken var mest skenbart. - Misstaget vi gjorde förra gången var att vi backade hem tidigt och försökte bevaka ledningen. Nu stod vi upp betydligt bättre och Åtvidaberg lyckades inte skapa så jätteheta chanser, sade TFF-tränaren Anders Grimberg. Åtvidaberg var givetvis tvingat att flytta fram positionerna efter pausen och lyckades också periodvis att skapa ett visst tryck. Men riktigt farligt blev det egentligen aldrig. Fredrik Persson i Trelleborgs mål var stabil och var bara överspelad vid ett tillfälle, då hemmalagets Henrik Karlsson hade en nick i ribbans översida. Totalt sett var TFF klart bättre och pausledningen med 2-0 borde ha varit större. Åtvidabergs tränare Steve Creutz kunde bara hålla med: - Trelleborg spelade oerhört bra i den första halvleken och vi får vara glada att deras ledning inte var större. Tolv poäng på fyra matcher för TFF, alltså. Serieinledningen kan inte bli mycket bättre och fortsätter laget i den här stilen blir laget utan tvekan att räkna med när serien ska avgöras i höst. Anders Grimberg tonade heller inte ned förväntningarna alltför mycket. - Visst, serien är lång och mycket kan hända, skador och så vidare. Men helt klart känns det i nuläget som om vår trupp har kapaciteten att vara med hela vägen.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons