Ikväll kan det bli klart

- Det känns skönt att egentligen slippa bry sig och jag ångrar inte en sekund att jag slutade i tid! Orden är Bengt Cederbergs - som Allehanda har träffat inför superettans spännande upplösning och man riktigt ser på "Ceder" att han njuter i rollen som pensionär.
Sport • Publicerad 12 oktober 2003

- Det är svårt att förstå att man kan ha det så bra som vi har det. Man är sig själv och gör vad man vill. Känner jag för att cykla upp till Vångavallen och titta på ett träningspass eller en reservlagsmatch - ja, då gör jag det. Man förstår på honom att han också numera - åtminstone oftast - cyklar ifrån Vångavallen utan att riktigt bry sig. Även om han så klart njuter extra när TFF vinner. - Går det inte bra någon gång blir man väl lite "vrång" men det går väldigt snabbt över numera. Det känns inte som på liv och död precis och man är ju inte ansvarig. Han missar väldigt sällan en match och i år har han även varit borta och tittat: - Jag såg matcherna mot IFK Malmö och Falkenberg. Falkenberg såg vi på vägen hem efter semestern. Ceder satt som styrelseledamot under 40 år och fungerade som lagledare i 25 och minns tiden, när man fick truga sig till en träningsmatch mot MFF:s B-lag: - Ja, det var ju fantastiskt att efterhand komma upp oss som ett allsvenskt lag och möta de storheter man endast läst om tidigare. Han var lagledare både inför det allsvenska debutåret 1985 och inför comebacken 1992 och han minns logiskt laget från -91 bäst: - Ja, det finns klara likheter med dagens trio; Patrik Svensson, Eric Fischbein och Kristian Haynes och Patrik Larsson, Lars Blixt och Anders Palmér som spelade när vi gick upp 1991. Man har lätt att såga sig igenom ett försvar. Årets TFF imponerar dock extra på honom och anledningen är själva spelet som sådant: - Ja, man har ju spelat fotboll som ingen är van att se TFF spela men frågan är, om det räcker även i allsvenskan? I sammanhanget nämner han även att han aldrig trodde att TFF så snart skulle kunna vara med i diskussionen om allsvenskt spel: - Nej, det trodde jag bara om de större föreningarna, även om jag varit säker på att TFF kan komma tillbaka med tiden. Inför superettans upplösning är han, så klart, spänd redan inför bortamatchen mot Norrköping. En match som mycket väl kan göra TFF - i praktiken - klar för allsvenskt spel nästa år: - Jag utgår från det allra sämsta och det är en direkt avgörande match mot Häcken i sista omgången. Vinner vi dock i Norrköping, samtidigt som Frölunda slår Häcken - ja, då kan det bli en riktig bingo-vecka. Jag litar nämligen på Per-Anders (ordförande Abrahamsson) och räknar dessutom med Juventuspengarna på fredag. För den som vill möta Bengt Cederberg lite extra - ni möter honom i SvT:s fotbollskväll i dag!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.