Annons

IK Finish tog fem SM-medaljer

Helgens ungdoms-SM i Västerås blev till en stor succé för den trupp som representerade IK Finish och väl tillbaka i Vellinge kunde man redovisa fem erövrade medaljer!
Sport • Publicerad 11 mars 2002

De fem togs av Jenny Gunnarsson och Anton Ekman i höjd, Sofia Rahdevi och Robin Persson i längd samt av Robin även i tresteg, där han tog brons. Alla övriga medaljer var i silver. Robin Persson var inte bara den ende som tog två medaljer utan också den som imponerade mest. Silverhoppet i längd mätte 6,56 och det var en putsning av 15-åringens personbästa med hela 46 cm! Förutom som medaljör placerade sig även Sofia Rahdevi fyra på 60 meter häck och femma på 60 meter slät löpning. Sebastian Ekstrand kom fyra i tresteg och Jimmy Johnsson kom femma i tresteg och sjua i längd. Slutligen kom Nina Törnqvist sexa på 60 meter och Tobias Dahlberg nia på samma distans. Tobias tävlade då i P17-klassen men är i sammanhanget landets bäste 60 meterslöpare, född 1986!

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons