Annons

Igor Sypniewski får nobben – igen

Sport • Publicerad 3 augusti 2006
Inom en vecka kan Igor Sypniewski vara tillbaka i svensk fotboll. Men han lär inte återvända till Vångavallen. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas Nyberg
Inom en vecka kan Igor Sypniewski vara tillbaka i svensk fotboll. Men han lär inte återvända till Vångavallen. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Igor Sypniewski är på väg tillbaka till svensk fotboll. Men inte till Trelleborgs FF, trots att klubben letar efter en anfallare.

– Nej! Han har visserligen varit hos oss, men det var en tillfällig lösning då och han blev snabbt skadad, säger Stefan Nilsson.

Annons

För klubbens värvningsansvarige är det en nyhet att Sypniewski ens spelar fotboll. TFF har inte följt Igor Sypniewskis karriär efter att han lämnade Vångavallen 2004.

Polacken kom då som en nödlösning som lån från Malmö FF. Men Sypniewski kunde inte hjälpa TFF att behålla sin allsvenska status och det blev bara två matcher i TFF-tröjan. Efter sin turbulenta säsong i MFF valde han att återvända till moderklubben LKS Lodz som han den gångna säsongen sköt upp till högsta serien igen.

– Enligt mina kontakter i Polen är han tillbaka i samma form som när han var som bäst, säger Igor Sypniewskis tolk och vän i Sverige, Zbigniew Sawicki.

Sawicki berättar att det finns flera svenska klubbar som är aktuella.

– Igor vill spela fotboll i Sverige och det gäller inte pengar, han vill visa att tiden i Malmö var en tillfällighet. Ljungskile är väldigt intresserat av honom, men det finns andra svenska klubbar som visat intresse och som ligger bättre till för Igors del, säger Sawicki som inte vill avslöja vilka klubbar som är aktuella – däremot handlar det inte om någon med allsvensk status. Men TFF är alltså inte aktuellt.

– Det var ju mycket strul kring honom när han var i Sverige. Men han skötte sig bra när han var hos oss och vi är ju i behov av en anfallare, säger Stefan Nilsson.

Och klubben har vänt förr ifråga om Igor Sypniewski. Först ville TFF ha honom, sen sa man bestämt nej. Några veckor senare tackade man ja till anfallaren.

– Igor är öppen även för Trelleborg. Han är mest intresserad av att bo i Malmö eller där omkring, säger Zbigniew Sawicki.

När bestämmer han sig för en ny klubb?

– Jag tror det sker inom en vecka.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons