Annons

IFK:s sjukgymnast dämpar skadeoron

IFK Handbolls försäsong har handlat om skador, skador och åter skador. Sjukgymnasten Peter Andersson dämpar oron och beräknar ha alla spelare friska till premiären om elva dagar.
Sport • Publicerad 8 september 2007

– Sammanfattningsvis ser det positivt ut. Pojkarna blir friskare ju närmare premiären vi kommer, säger Peter Andersson.

Den gångna veckan har IFK haft individuell träning. Vissa har kört styrka, andra har kört med juniorerna medan andra rehabtränat. Peter Andersson har jobbat flera år med IFK Handboll och tycker inte årets försäsong varit så mycket värre än tidigare.

Annons

– Det har handlat om relativt banala skador, inga frakturer eller korsbandsskador. Sen märks det förstås extra tydligt i en handbollstrupp där man inte är så många.

Lite folk leder i sin tur lätt till nya skador, i synnerhet i samband med träningsläger eller träningsturneringar med många matcher på kort tid.

– Det blir väldigt intensivt, och är man inte så många i laget får man spela mer och då ökar skaderisken ytterligare, säger Peter Andersson. För närvarande är det fem IFK:are som är indisponibla för handbollsspel.

Mirko Stojanovic

Har inte spelat alls under försäsongen på grund av en bristning i vaden.

– Har ökat belastningen successivt och tränat handboll med juniorlaget i veckan. Är med i kollektiv träning på måndag.

Denis Bahtijarevic

Har haft problem med en fot och ett inflammerat muskelfäste i axeln.

– Är återställd i foten. Har fått en kortisonspruta i axeln och är i full träning på måndag.

Andrij Adzic

Annons

Har sedan en längre tid dragits med en inflammerad axel och har inte belastat skottarmen.

– Han kör för fullt från och med måndag. Jag hade tänkt ge honom en kortisonspruta i torsdags, men han var mer återställd än jag trodde och därför väljer vi att avvakta.

Kim Johansson

Stukade foten vid förra helgens träningsturnering i Skövde. Har cyklat och simmat i veckan.

– Kims sladdriga fot är ett dilemma. Han har drabbats av många vrickningar och svullnaden har inte gått ner helt ännu. Han behöver tejpas ordentligt inför träningar och matcher.

Daniel Lindquist

Drabbades förra helgen av en bristning i ett blodkärl på handens ovansida.

– Svullnaden har gett med sig och han kör för fullt på måndag. Sjukgymnasten Peter Andersson räknar med att ha samtliga spelare spelklara till premiären.

Hur det sedan är med handbollsformen är förstås en annan fråga.

– Det känns som om jag ligger ganska långt efter. Hur långt är svårt att säga, men det är många som varit småskadade och vi skulle behövt lite mer tid på oss, säger lagkaptenen Denis Bahtijarevic.

Annons

Den 19 september kommer IFK Skövde till Södan.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons