Annons

IFK:s segerrad obruten

På söndagen kom IFK Trelleborgs 16:e raka seger i södertvåan. Laget gav inte Kävlinge en chans. 36–21 (17–7) slutade matchen.
Sport • Publicerad 14 februari 2005

– Vi klarade av att hålla koncentrationen och tempot uppe. Det var annars en period i första halvlek där vi spelade för mycket för oss själva i stället som ett lag, säger tränaren Ove Hansen.

IFK fick en bra start på matchen med stabilt försvarsspel och det gav också utdelning framåt. Vid ställningen 8–3 hade hälften av IFK:s mål tillkommit på kontring.

Annons

Flera IFK-spelare var på spelhumör. Senad Alkic visade härlig spänst när han hängde i luften och pricksköt gång på gång. Marcus Sjöstrand spelade nästan hela matchen och presterade variationsrik handboll. På slutet blev det dock väl lekfullt emellanåt vilket det givetvis går att ha överseende med när det skiljer så mycket mellan lagen. En som höll hela vägen var Ken Berkowitz som kom upp i över 30 räddningar.

– Jag hade hjälp av ett bra försvar och jag minns också Kävlinge från förra mötet. Deras skytte passar mig också, säger IFK-målvakten.

Hur kan du motivera dig när ni är så överlägsna motståndet?

– Jag vill göra mitt bästa. Jag vill göra mitt yttersta för att inte släppa in mål och jag var också tänd i dag. Jag blev även arg efter en incident i inledningen och då tänkte jag att jag skulle täppa igen.

Ken Berkowitz såg också före matchen att vissa spelare inte var riktigt fokuserade.

– Jag såg att de inte var riktigt närvarande, när matchen började så sprang de inte hem som de ska göra. Då får jag visa lagkamraterna att åtminstone jag är beredd.

IFK jagar 22 raka segermatcher i serien och nu är målet inte långt borta, endast sex matcher återstår.

– Våra motståndare vill göra allt de kan för att slå oss och nästa match mot Eslöv blir svår, de hänger med i toppen, säger Ken Berkowitz.

Martin Falkenby

HANDBOLL TRELLEBORG
HANDBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons