Annons

IFK:s nye målvakt släppte in 40 mål

40 mål och obefintlig hjälp från det övriga försvaret. Nye Trelleborgsmålvakten Gunnar Fosseng kunde fått en roligare start i sin nya klubb.
Sport • Publicerad 4 oktober 2007
Uppgiven debutant. Gunnar Fosseng svarade visserligen för 15 räddningar i bortamatchen mot Lindesberg. Men det blev ändå 40 mål i baken för Fossengs IFK. @08 Bildbyline:Bild: Petter Koubek
Uppgiven debutant. Gunnar Fosseng svarade visserligen för 15 räddningar i bortamatchen mot Lindesberg. Men det blev ändå 40 mål i baken för Fossengs IFK. @08 Bildbyline:Bild: Petter KoubekFoto: 

IFK Trelleborg föll nämligen med hela 22– 40 (14– 20) borta mot LIF Lindesberg trots en klart godkänd målvaktsinsats av norrmannen.

Förra säsongen gjorde Trelleborg en av säsongens bästa bortamatcher mot just LIF Lindesberg. IFK vann med knappa 38– 34 och anfallsspelet var stundtals lysande.

Annons

I går syntes inga spår av fjolårets spel. Försvarsspelet var obefintligt och norrmannen Gunnar Fosseng fick en otacksam uppgift i sin första match i IFK-tröjan.

– Det blev nästan bara kontringar och vi var inte riktigt med i matchen. Själv borde jag nog räddat nån mer boll, säger Gunnar Fosseng som ofta ställdes helt ensam mot LIF Lindesbergs farliga kontringsspelare Tobias Warvne och Oskar Erixon som båda två gjorde elva mål var i matchen

Ändå lyckades Fosseng rädda sju bollar i den första halvleken och åtta i den andra men trots detta var Trelleborg aldrig nära att hota LIF Lindesberg.

– Vi ger bort det och de får otroligt mycket gratis. Vårt andraspel var alldeles för dåligt. De hade bestämt sig innan för hur de skulle spela och gjorde det bra, menar Fosseng.

Din egen insats?

– Hyfsad men jag känner mig fortfarande lite rostig. Men jag tror att det går ganska snabbt att komma in i det, menar han.

Trelleborg hade lite kontakt vid ställningen 16– 12 i den första halvleken men när Johan Zanottis mannar började komma för nära drog Lindesberg återigen ifrån.

– Katastrof. Vi vek ner oss fullständigt. Jag trodde att vi var förberedda inför matchen men det var vi uppenbarligen inte, suckar Johan Zanotti.

Vad sa du till spelarna i halvtidspausen?

– Det vill du inte veta. Det ska jag nog inte säga till tidningen, säger Johan Zanotti och tillägger:

Annons

– Nej, men vi var överens om att vi var tvungna att försöka höja attityden och viljan.

Det gick sådär.

Den andra halvleken blev ett enda långt bombardemang mot Gunnar Fosseng i Trelleborgsmålet och trots de 40 insläppta målen var Johan Zanotti nöjd med den 40-årige norrmannens debut.

– Gunnar var bra i målet men hade ingen lätt uppgift. Han hade ju inget försvar framför sig, menar Zanotti som hade svårt att hitta något positivt i gårdagens insats.

För om defensiven var dålig så var det offensiva spelet inte mycket bättre. Kantspelarna Denis Bahtijarevic och Andreas Bamberg hade svårt att komma in i matchen och när övriga spelare fick ett läge stressades avsluten iväg alldeles för fort.

Hemmalaget LIF Lindesberg lyckades därmed slå rekord i antalet insläppta mål i en elitseriematch.

Inte undra på att Johan Zanotti var bedrövad efteråt.

– En genomklappning utan dess like. Genomklappningar sker ibland men det får inte rinna iväg på det här sättet. 40 insläppta är alldeles för dåligt.

Matchen var avgjord tidigt i den andra halvleken och IFK Trelleborg blev därefter rejält utspelat. När Andreas Bamberg sedan inte lyckades göra mål på Lindesbergsmålvakten Richard Eriksson trots ett friläge från halva planen var förnedringen total.

Karl Schriever-Abeln

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons