Annons

IFK:s meste spelare tar plats på tränarbänken

516 matcher i IFK:s a-lag. Lars-Christer Nilsson är en handbollslegendar i Trelleborg. Nu får han också en aktiv roll i det framväxande elitseriebygget. LC kompletterar Lars Norgren i rollen som assisterande tränare.
Sport • Publicerad 16 augusti 2006
Åter på plats i Söderslättshallen. Lars-Christer Nilsson spelade 18 handbollssäsonger i IFK Trelleborg. Nu är han assisterande tränare tillsammans med Lars Norgren. BILD: Pernilla Sjöström
Åter på plats i Söderslättshallen. Lars-Christer Nilsson spelade 18 handbollssäsonger i IFK Trelleborg. Nu är han assisterande tränare tillsammans med Lars Norgren. BILD: Pernilla SjöströmFoto: 

– Det blir två till tre träningar i veckan. När Lars Norgren inte kan närvara ska jag stötta upp, förklarar LC som också ska coacha B-laget.

LC är såväl genuin IFK:are som trelleborgsk handbollslegendar.

Annons

Hösten 1981 debuterade han i A-laget som 15-åring. Våren 1998 gjorde han sin sista match.

Inalles 516 matcher för vänstersexan.

Därmed flest A-lagsmatcher av alla i IFK:s snart 70-åriga handbollshistoria.

– Det finaste nyförvärv vi fått, säger lagledaren Ingvar Nilsson.

Ordförande Lars Åberg har länge velat ha med LC i klubbens organisation.

– Han har tjatat i många år, och trägen vinner, säger Lars-Christer Nilsson. Efter han slutade sin aktiva karriär har han varit ungdomsledare i IFK Fotboll. Handbollen har han bara följt som åskådare.

Tills nu.

– Det känns som att det ligger rätt i tiden. Nu är barnen stora och man har mer tid. Folk har varit på mig och jag kunde väl inte motstå frestelsen.

Ännu så länge har han bara närvarat på några få träningar.

– Bra stämning. Det var det alltid i IFK i alla år jag spelade också.

Annons

Vad känner du att du har att tillföra?

– Jag är väl en glad skit som kan sprida positiv anda. Vi har ett år framför oss där allt inte kommer att gå på räls. Att kunna hålla humöret uppe även om man förlorar tre-fyra matcher är jävligt viktigt. Sen ska det bli kul att jobba en del med våra duktiga juniorer i B-laget.

Lars Åberg prisar värdet av att ha fått tillbaka en gammal spelare som ledare. – I Lund och Ystad har det funnits en kontinuitet som vi tidigare saknat här. Deras framgångar har varit relaterade till att man tagit tillvara aktiva spelare som sedan blivit ledare på ungdomssidan.

IFK:s tränarorganisation är nu komplett. Utöver huvudtränaren Johan Zanotti och assisterande tränarna Lars Norgren och LC Nilsson har klubben även klart med danske Ole Grening som målvaktstränare.

Senaste säsongerna spelade Grening i TMS Ringstedt.

– En målvaktslegend inom dansk handboll med 20 år bakom sig i den danska elitserien, säger Lars Åberg nöjt.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons