IFK Ystad öppnar stort

IFK Ystad fick en bra start på Allehanda Open-turneringen. Det blev seger i första matchen i den tilltänkta gruppfinalen mot danska Ajax, 28-25 (14-15).
Sport • Publicerad 24 augusti 2006

Stor matchvinnare blev målvakten Anders Persson som stod för några avgörande räddningar i slutskedet när matchen stod och vägde.

Det var annars ingen hundraprocentig insats som IFK svarade för. Laget gjorde sig skyldigt till mängder av tekniska fel, framför allt i den första halvleken, och fick kontringar i nacken gång efter annan.

Ajax var i ledningen i 50 minuter av matchen men IFK vände genom att gå från 22-23 till 27-23 och slutliga 28-25.

Bästa målgörare för IFK blev Sergo Datukashvili som hittade rätt åtta gånger.

I kväll klockan 19 ställs IFK mot Nordsjälland.