Annons

IFK vidare ändå inga nöjda miner

Avancemang i pojk-SM och en plats bland landets 32 bästa hand-bollslag. Ändå var det inga nöjda spelare som summerade insatsen i avgörande matchen mot Lidköping.
Sport • Publicerad 4 december 2005

IFK Trelleborgs P90-lag spelar vidare i fjärde omgången av pojk-SM. Laget säkrade avancemang efter segrar mot Lundagård (36-26) i lördagsmatchen och Lidköping (25-23) i söndagens sista match. Däremellan blev det en försmädlig men i sammanhanget betydelselös uddamålsförlust mot Redbergslid (28-29).

Matchen mot Lidköping såg ut att bli en ren defilering för IFK:s del.

Annons

Laget ryckte snabbt åt sig en 6-0-ledning genom snabbe vänsternian Sebastian Carlsson som satte fem av de sex första bollarna.

Matchen såg ut att vara avgjord, men Lidköping kämpade sig tillbaka i andra halvlek och gick också upp i ledning med 18-17 med kvarten kvar att spela.

IFK-spelarna såg viljelösa ut. Segern var uttagen i förskott.

– Allt som allt tycker jag att vi gör en katastrofal insats, säger matchen bäste IFK:are Sebastian Carlsson.

Sin egen insats tonar Sebastian ner. – Jag brukar göra sju, åtta mål per match. Nu gjorde jag 13 mål men handboll är ett lagspel. Vi borde slagit Lidköping stort, men jag tror att vi underskattade dem lite. De hade ju redan förlorat två matcher med tio bollar.

Lagkamraten och målvakten Giorgio "Gogo" Jancevski håller med:

– Vi kan mycket bättre än så här och hade velat avsluta på ett bättre sätt. Men det viktigaste var ändå att vi vann.

Nu behövde IFK aldrig förta sig för att avancera till steg fyra. Laget hade inför sista matchen råd att förlora med 15 bollar mot Lidköping och inställningen var därefter.

– Vi trodde nog att vi bara behövde gå ut på planen för att vinna, säger Sebastian Carlsson.

Tränaren Jerker Almgren är inne på samma resonemang.

Annons

– Jag är inte nöjd med sista matchen. Vi var lite sega i fötterna och hade väl lite dålig inställning mot Lidköping, och mot Redbergslid leder vi med två, tre bollar halvvägs in i matchen och borde väl knutit ihop säcken. Men vi vinner i alla fall två av tre matcher och är vidare till steg fyra i pojk-SM och det är jag väldigt nöjd med.

Nu blev IFK grupptvåa efter Redbergslid som vann samtliga tre matcher.

– Vi hade förstås gärna blivit gruppettor för att få en lättare lottning, men med tanke på att vi är ett år yngre än de andra lagen gör vi en prestation som tar oss till steg fyra.

Pauli Korhonen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons