IFK vände stort underläge

IFK gick mot fjärde raka förlusten. Åtta måls underläge mot allsvenska konkurrenten IFK Ystad. Då spikade Flamur Gerbeshi igen målet och reservkapitalet Simon Ludvigsson kunde sätta avgörandet i slutminuten. ”Bra att slå dem två gånger på försäsongen”, sa matchvinnare Ludvigsson efter 25–24 (11–16).
Sport • Publicerad 7 september 2009
Denis Bahtijarevic manar på de sina under time outen i slutminuten. IFK hade hämtat upp 12–20 till 24–24. Efter taktiksnacket satte Simon Ludvigsson avgörande 25–24.Foto:
Simon Ludvigssons avgörande mål till 25–24 i slutminuten.
Simon Ludvigssons avgörande mål till 25–24 i slutminuten.Foto:
Denis Bahtijarevic.
Denis Bahtijarevic.Foto:
Flamur Gerbeshi storspelade i andra halvlek mot IFK Ystad. Sju mål, varav sex spelmål, släppte han in när Trelleborg vände och vann.Foto:

TRELLEBORG. Två reservfyllda lag gjorde upp om att undvika jumboplatsen i Prologen. Denis Bahtijarevic lät Robin Carlström, Filip Bengtsson och Daniel Bygdemark vila helt och Sebastian Carlsson spelade endast första halvlek.

Länge såg det ut att bli förlust mot den allsvenska kollegan från Ystad som Trelleborg nyligen besegrat med 27–22. Flamur Gerbeshi hade inte mycket hjälp av försvaret i första halvlek och hittade själv inte rätt i tajmingen.

– Jag var arg och besviken på mig själv. Jag släppte in väl många mål i första, sa IFK-målvakten.

I andra halvlek gick det bättre, även om IFK Ystad till en början drog ifrån ytterligare.

– Vid 12–20 trodde jag inte det var möjligt att vi skulle klara det, sa Flamur Gerbeshi.

Men plötsligt fungerade försvarsspelet. Plötsligt satt skotten. Plötsligt hade trelleborgarna medvind.

– Efter tre raka mål tändes hoppet.

15–20 på matchtavlan och fortsatt flyt. En Ystadsutvisning och trelleborgarna närmade sig. Efter 16.45 satte Alexander Göransson Trelleborgs åttonde raka mål för 20–20.

I slutminuten tog Denis Bahtijarevic time out vid 24–24. Kenny Ekman – bäst i laget med åtta mål – agerade speluppläggare och hottade Simon Ludvigsson på linjen.

– Ren improvisation från Kennys sida. Det var bara för mig att fånga bollen (med en hand) och sedan måste ju bara bollen in, sa Simon Ludvigsson.

Snabbt hemspring för att försvara i matchens sista anfall där Flamur Gerbeshi svarade för en fotparad. Målvakten släppte bara in sex spelmål i andra halvlek och valdes till matchens lirare för andra gången i Prologen.

– Det gick bra mot Ystads IF också men andra halvlek i dag var min bästa på försäsongen, sa Flamur som får turas om med ¯ogo” Jancevski när det gäller målvaktsjobbet i allsvenskan.

Simon Ludvigsson är inte lika säker på att få speltid.

– Jag har inte spelat så mycket på försäsongen. Jag har haft lite ryggproblem och varit lite sjuk, sa 19-åringen som både kan spela vänsternia och mittsexa.

Två seriematcher har det blivit, inhopp mot Sävehof och Lindesberg i elitserien, men nu hoppas trelleborgaren på mer.

– Det ska bli riktigt kul med allsvenskan och jag tror vi kommer att klara oss bra.