Annons

IFK utan dam- och reservlag

De senaste dagarna har man i IFK tvingats ta två smärtsamma beslut: man lägger såväl reserv- som damlag i malpåse och drar därmed båda lagen ur seriespelet.
Sport • Publicerad 27 mars 2002

I båda fall handlar det om spelarflykt, där seniortruppen splittrades i ett tidigt skede och där damtruppen splittrats efter hand som vårsäsongen närmat sig. - Vi har gjort allt vi kunnat för att hålla igång damlaget men till sist tvingades vi tyvärr ge upp. Här är det flera spelare som gått till Veberöd och Staffanstorp och kvar fanns egentligen endast sex, sju spelare av A-lagsklass, förklarar Lennart Wallander i damsektionen - som egentligen fungerar inom ungdomssektionen i IFK. Pia Mattsson, Zijada Mustafa och Sofia Green har bestämt sig för att följa den tidigare IFK-tränaren Peter Nilsson till Veberöd och Stephanie Öhrström, Madeleine Rengbo och Sandra Walldén har lämnat för Staffanstorp. Om det är en tillfällighet att en av Staffanstorps tränare är nämnde Peter Nilssons sambo, förtäljer inte historien... En kuriositet i sammanhanget är också att IFK-tränaren - som nu alltså står utan tränarjobb - heter Kalle Sandell och var tidigare damtränare i Veberöds AIF! Lennart Wallander är noga med att meddela att man kommande säsong siktar in sig på att återuppta damverksamheten och att dagens 15-åringar då skall kunna komplettera de som förhoppningsvis då finns tillgängliga av dagens överblivna damer. Bland herrarna är det alltså nästan lika illa ställt, även om man där har kvar ett representationslag i seriespel. B-laget plockas dock bort och anledningen är den enkla, att man precis som i damernas fall saknar spelare. - Vi har en väldigt tunn trupp och vi har till sist tvingats ta det drastiska beslutet att lägga ner B-laget. Spelarna är införstådda med att det bara finns ett A-lag att spela i, även om Magnus Bönnemark, Christian Urzu och Mattias Simonsson kan fortsätta att spela i juniorlaget, förklarar tränaren Michele Liuzzi. Trion unga pojkar är uppflyttade i seniortruppen som endast består av 15-talet seniorer och där skadade Daniel Olofsson och Anders Rundqvist är "bonusspelare" i förlängningen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons