Annons

IFK-ungdomar med förtroende från start

Inför stundande JEM-handboll i Tjeckien mötte det svenska laget Skåne i Söderslättshallen på tisdagskvällen. Resultatet är av mindre värde och viktigare är att flera lovande IFK-are visar att man tillhör den absoluta svenska ungdomseliten.
Sport • Publicerad 6 augusti 2008
Andreas Nilsson tar plats i Sveriges förstauppställning inför JEM. Bild: Malin Palm
Andreas Nilsson tar plats i Sveriges förstauppställning inför JEM. Bild: Malin PalmFoto: 
...precis som Sebastian Carlsson. Till höger ses assisterande förbundskaptenen, Sanjin Bahtijarevic.
...precis som Sebastian Carlsson. Till höger ses assisterande förbundskaptenen, Sanjin Bahtijarevic.Foto: 

I det svenska laget ingår både Andreas Nilsson och Sebastian Carlsson och i Skånelaget finns målvakten Giorgio Jancevski, Robin Carlström, Filip Bengtsson samt nye Maximiliam Jonsson från Djurgården.

Nämnda IFK-are ingår inte bara i respektive lag utan samtliga tillhör dessutom de mera tongivande.

Annons

- Både Andreas och Sebastian finns med i min förstauppställning. Sebastian är oerhört nyttig för laget i kontringsspelet och "Andy" är viktig i mitten. Både bak och fram. Nu stukade han till foten lite i matchen men det är ingen fara och hade det gällt EM-final hade han spelat fullt ut.

Så säger förbundskaptenen, Anders Lundin, efter matchen och han spekulerar inför kommande mästerskapsspel i Tjeckien:

- Vi har tidigare slagit Ryssland med fyra-fem bollar. Tyskland har vi inte mött men känner till hur man spelar, medan vi däremot inte vet mycket alls gällande Bosnien Hercegovina. Matchen slutade 37-33 till landslaget efter 16-13 i pausen och så här säger de båda IFK-spelarna till landslagsspelare:

- Jag fick väl inte spela så mycket nu men det känns skönt att veta att man har förtroende i förstauppställningen, säger "Sebbe" och "Andy" fyller i:

- Jag stukade foten lite lätt men det är inga problem. Vi fick en tuff genomkörare och Skånelaget är ju riktigt, riktigt bra. Nu ser man fram emot EM.

Sanjin Bahtijarevic är assisterande tränare i landslaget, där han mest har hand om försvarsspelet. På andra ledarbänken i går huserade broder Denis Bahtijarevic - som coachade Skånelaget tillsammans med Jerker Almgren. Denis var mycket nöjd med sina spelare och inte minst med IFK-inslaget:

- Grabbarna gör en strålande match och det är mycket starkt att endast förlora med tre-fyra bollar. Robin (Carlström) har vuxit till sig rejält jämfört med i fjor och Filip var också mycket duktig. Maximiliam har mycket att lära sig men är ytterst lovande och "Gogo" i målet är alltid duktig.

Gogo fick en handskada i slutet av första halvlek men ingen större fara utan han är säkert klar in'för nästa IFK-träning.

Förbundskapten Anders Lundin var också han mycket nöjd med Skånelagets starka sparring och avrundar så här:

- Vi gick runt på många spelare och kunde köra igenom våra kombinationer och så gjorde vi många mål, så det ser väl hyfsat bra ut.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons