Annons

IFK Trelleborg söker balansen i tuff turnering

Med drygt en och en halv vecka kvar till allsvenska premiären matchas IFK hårt i träningsturneringen Prologen. Fyra matcher på fyra dagar mot svårast möjliga motstånd.
Sport • Publicerad 3 september 2009

– En jättespännande turnering. Vi förväntar inte att vi ska vinna någon match och därför tror jag inte att fyra förluster skulle påverka oss, säger tränaren Denis Bahtijarevic. Ligger vi under med fem mål ska vi försöka minska det till fyra. Det handlar hela tiden om att vi ska utveckla oss vecka för vecka och därför är det bra att spela matcher mot hårt motstånd.

Han är nöjd med hur laget har matchat svårt motstånd tidigare på försäsongen med vinster över Kristianstad, IFK Ystad och OV. Den trion är även med i Prologen i Lund som synar samtliga Skånes elitlag med undantag för Stavsten.

Annons

I IFK:s grupp är det idel elitserielag – Malmö, Ystads IF och H43 väntar.

– Vi har en intakt trupp. Enda orosmolnet är vår högersexa Adi Jasarevic som har halsont. Jag räknar med att han spelar. Vi behöver hans målproduktion och eftersom han är ny i klubben behöver han in och lära sig samspelet och bli lite säkrare i sin roll.

Denis Bahtijarevic är förtjust i hur lagets försvarsspel har fungerat. Målvakterna har haft det ganska enkelt, anser han då skotten har kommit i fel lägen för motståndarna så här långt. Nu handlar det om detaljer i de defensiva linjerna och att få fart på målskyttet.

– Vi har två fel som återkommer i försvarsspelet och som vi vill förändra. I anfallsspelet är det inte lika bra, där ligger vi två eller tre steg efter jämfört med försvarsspelet. Vi måste hitta balans så att de delarna blir lika bra.

Vad är det för misstag ni gör i anfallen?

– Vi spelar bra men missar för enkla avslut. Vi har tränat för fullt i en och en halv månad och spelat många träningsmatcher, då är det dags att skotten börjar sitta, säger Denis Bahtijarevic.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons