IFK Trelleborg kvar under strecket

IFK Trelleborg misslyckades med att ta sig upp över elitseriens nedflyttningsstreck. 22–29 (10_16) hemma mot Alingsås inför 874 åskådare i Söderslättshallen, cementerade IFK:s position under strecket.
Sport • Publicerad 28 november 2007

IFK började bäst, hade en 5-2-ledning innan spelet gick i baklås. Efter det tog Alingsås hand om taktpinnen och ställningen i paus var 10-16.

Resten av matchen blev en enda lång uppförsbacke för hemmalaget som fick kämpa i underläge hela tiden.

Som närmast var IFK med en kvart kvar att spela. Jimmy Karlssons mål innebär blott ett mål back (20-21), men närmare än så kom sen aldrig IFK Trelleborg.

Kim Johanssons tredje gula kort, som innebar matchstraff, efter 21.24 gjorde heller inte saken bättre.

I slutet var det uppgivna hemmaspelarna som tillät Alingsås göra lite som de ville.

IFK:s situation blev inte bättre av att Lugi, bara en poäng före och precis ovanför nedflyttningsstrecket, fick en poäng borta mot Sävehof efter en rysarmatch som slutade 29-29. Sävehof kunde där kvittera i absolut sista sekunden genom Viktor Fridén.

Ljusglimtar hos IFK i går var framför allt unge Andreas Nilsson, som med fem fullträffar också blev bäste målskytt i hemmalaget.

Joachim Söholm-Christensen hade en inspirerade period i målet i andra halvlekens inledning, men sen orkade inte heller han stå emot gästernas anstormning.

Debuterande Niklas Engdahl presenterade sig direkt genom att göra 1-1-målet, men det blev också hans enda fullträff.