Annons

IFK Trelleborg-junior spelar med landslaget i Norge

IFK Trelleborgs Sebastian Carlsson spelar just nu en turnering i Norge med juniorlandslaget P90/91, efter att ha blivit uttagen på ett läger i Uddevalla. "Det här är jättestort", säger ungdomsansvarige Lars Mårtensson.
Sport • Publicerad 27 juli 2007

I måndags samlades 25 handbollsjuniorer från hela Sverige i Uddevalla för ett uttagningsläger till tävlingen Scand Iberico Tournament som spelas i Norge med början i går, torsdag. I turneringen möts Sverige, Danmark, Norge, Spanien och Portugal. På plats fanns två IFK Trelleborgspelare: Sebastian Carlsson och Andreas Nilsson. Under torsdagen blev det klart att Sebastian Carlsson blev en av de 16 som tagits ut till juniorlandslagstruppen till Norgeturneringen.

Även Andreas Nilsson ska ha varit nära, men drabbades olyckligtvis av en lårskada på onsdagen.

Annons

– Det är jättestort att Sebastian Carlsson kom med. Trelleborg har inte haft en egen produkt med i juniorlandslaget på många årtionden, säger IFK Trelleborgs ungdomsansvarige Lars Mårtensson, som beskriver vänstersexan Carlsson som en bra kantspelare med god teknik och stor repertoar.

– Han kan i princip allt. Sebastian Carlsson tycker själv att det känns bra att få representera Sverige.

– Det känns stort. Det är så få spelare som får chansen, så det känns jättebra att ha kommit med.

På torsdagskvällen spelade Sverige sin första match i Scand Iberico Tournament, mot Danmark. Sebastian Carlsson svarade där för fyra mål, när svenskarna vann med 29-27.

– Danmark var väldigt bra, kanske det bästa laget i turneringen, men det finns inga dåliga lag här, säger Carlsson.

Skillnaden med landslagsspel från att spela på klubblagsnivå är framförallt tempot, tycker Carlsson.

– Det finns ju inga dåliga spelare på planen, och då går det automatiskt snabbare. Trots att han är en nykomling i juniorlandslaget, känner Carlsson ändå en del av de andra spelarna.

– Simon Nyberg från Lugi och jag står varandra mycket nära, berättar han.

Nyberg är även han vänstersexa, och har alltså tagits ut till samma position som Carlsson.

– Det blir ju lite av en konkurrenssituation, men vi är så bra vänner, så vi klarar av att hålla sams ändå, säger Sebastian Carlsson.

Annons

I dag möter Sverige värdnationen Norge på dagen och Spanien på kvällen i Scand Iberico Tournament.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons