Annons

IFK Trelleborg halvvägs till elitserien

Sju omgångar är spelade. Sju återstår. IFK Trelleborg är med sina elva allsvenska poäng halvvägs på sin färd till elitserien. "Vi har det i egna händer och kan bara skylla på oss själva om vi skulle missa nu", säger klubbdirektören Patric Sandblom.
Sport • Publicerad 10 februari 2006
Ove Hansen tog över IFK Trelleborg hösten 2004. Nu ligger laget på en direktplats till elitserien. Arkivbild: Tomas Nyberg
Ove Hansen tog över IFK Trelleborg hösten 2004. Nu ligger laget på en direktplats till elitserien. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

När IFK Trelleborg säkrade allsvenskt spel i december deklarerade klubben omedelbart att det var avancemang till elitserien som gällde.

Efter halva serien är man på god väg.

Annons

Kvarvarande spelprogram ser dessutom gynnsamt ut.

De resterande matcherna mot tätlagen Malmö, Hästö och Ystads IF spelas alla på hemmaplan.

– Det ser bra ut, men vi står med bägge benen på jorden, säger tränaren Ove Hansen, som är nöjd med mycket av det hans IFK presterat så här långt.

– Vi gör många mål och efter jul har vi också fått med kantspelet betydligt mer, fortsätter han. Som ett exempel på det sistnämnda har vänstersexan Daniel Andersson gjort 29 mål på sju matcher.

Därmed är han trea i IFK:s interna skytteliga efter Felskov och Kristensen. I fem av IFK:s sju matcher har laget gjort 30 mål eller fler.

– Vi gör många mål och har seriens bästa målvakt. Men i försvarsspelet har vi inte fått till det hundraprocentigt, säger sportchef Sandblom.

Ove Hansen har sin förklaring till varför IFK släppt in fler mål än sina toppkonkurrenter.

– När vi gör många mål innebär det också att motståndarna får fler anfall på oss. I senaste matchen kunde vi göra mål när vi ville. Då kan det lätt hända att man tappar lite koncentration bakåt.

Bästa matchen så här långt?

– Hästö borta. Bra och koncentrerat försvar vilket gjorde att Ken Berkowitz gjorde många räddningar. Ystad borta och Hallby hemma var också mycket bra.

Annons

IFK Trelleborg har tränat hårt de senaste två veckorna i strävan att nå en formtopp i matcherna mot IFK Malmö hemma, Hallby borta och Hästö hemma.

Tre raka matcher mot konkurrenter i den all-svenska toppstriden där Ove Hansen anser att fyra poäng skulle vara ett gott utfall. Som det ser ut nu är det fem lag inom tre poängs marginal som gör upp om de fyra topplatserna. Ettan och tvåan går direkt till elitserien medan trean och fyran får kvala.

– Med det utgångsläget vi har ska vi absolut bli bland de fyra bästa, till och med bland de tre, säger Ove Hansen.

Innan de tre toppmatcherna väntar jumbon AIK borta på söndag. Det bör bli seger, men Ove Hansen varnar för den fara som ändå finns.

– Faran mot AIK är om vi inte är hundraprocentigt klara från start. Vi måste ha tålamod när de spelar med långa anfall, inte bli ivriga och gå bort oss.

Alla IFK-spelare är tillgängliga. Hans-Peter Motzfeldt -Kyed återkommer efter avstängning.

– Vi ska försöka undgå att göra det misstag som Malmö och Ystad gjort, fortsätter IFK-tränaren, syftande på Malmös förlust mot Tumba och Ystads hemmaförlust mot Hallby nyligen.

Tidigt söndag morgon tar trelleborgarna tåget till huvudstaden. Solnahallen är nästa destination på resan mot elitserien.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons